1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. IKBY'den Türkiye ve PKK’ye çağrı
IKBY'den Türkiye ve PKK’ye çağrı

IKBY'den Türkiye ve PKK’ye çağrı

İçişleri Bakanlığı, Türkiye ve PKK’ye çağrıda bulunarak, çatışmalarını Kürdistan Bölgesi toprakları dışına taşımalarını istedi.

A+A-

 

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı, Türkiye’ye ait savaş uçaklarının Sidekan nahiyesindeki bombardımanın ardından bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Türkiye ve PKK’nin savaş ve çatışmalarını Kürdistan Bölgesi ve Irak toprakları dışına taşımaları gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz” denildi.

“Artık halkımıza çatışmalarınıza kurban etmeyin” denilen açıklamada, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin söz konusu çatışmaların Kürdistan Bölgesi topraklarının dışına taşınması konusunda her türlü çabayı göstereceği belirtildi.

Hava saldırısında Irak ordusuna bağlı 3’üncü Tugay Komutanı Zübeyir Hali Taceddin ve sınır birliklerine bağlı 2'inci Alay Komutanı Muhammed Reşid Süleyman yaşamını yitirdiğinin kaydedildiği açıklamada, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Açıklamada, Hüsameddin Abdurrahman Hasan isimli Irak ordusu komutanının ise yaralandığı ifade edildi.

Türkiye’ye ait savaş uçaklarının Erbil’in Soran ilçesinde bağlı Sidekan nahiyesinde gerçekleştirdiği hava saldırısında Irak ordusunun sınır birliklerinde görevli Kürt komutanlar Zübeyir Hali ve Muhammed Reşid yaşamını yitirmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.