1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'İdlib'e Türk-Rus Ortak Operasyonu Masada'
'İdlib'e Türk-Rus Ortak Operasyonu Masada'

'İdlib'e Türk-Rus Ortak Operasyonu Masada'

Erdoğan ve Rusya lideri Putin arasında imzalanan silahlardan arındırılmış bölge çevresinde hakimiyeti ele alan Heyet Tahrir Şam'a (HTŞ) ortak operasyon seçeneğinin gündemde olduğu iddia edildi.

A+A-

 

Diğer silahlı grupları bölge dışıuna ederek İdlib'te hakimiyetini sağlayan Heyet Tahrir Şam (HTŞ) Hama’nın bazı bölgelerinde de kontrolü ele geçirdi.

 

Bu gelişme üzerine Rusya’nın desteğiyle Suriye ordusu tarafından bölgede HTŞ’ye yönelik operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlar belirli aralıklarla sürdü.

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre, yaşanan bu gelişmeler üzerine, 14 Şubat’ta Soçi’de Türkiye-Rusya ve İran'ın katılımıyla düzenlenecek zirvede İdlib konusunun da tartışılacağı kaydediliyor. Zirvede liderlerin, HTŞ’nin kazanımları sonrası nasıl bir yol izleneceğini de tartışmaları bekleniyor. Soçi zirvesi öncesi Moskova’ya giden Türk güvenlik heyetinin, Rus makamlarıyla görüşmesinde HTŞ’ye karşı ortak operasyonun da gündeme geldiği iddia edildi.

'KOALİSYON HTŞ'Yİ DESTEKLİYOR'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, koalisyon içindeki bazı batılı ülkelerin İdlib mutabakatının bozulması için HTŞ’yi teşvik ettiğini belirtmiş, “HTŞ’nin güç kazanması için dışarıdan insan devşirmesi, daha fazla silah elde etmesi lazım. İnsan devşirme artık bitti. Ne kadar silahları var istihbaratımız bilir. Ama bir gerçeği ben de biliyorum. Koalisyonun içinde bazı batılı ülkeler, İdlib mutabakatının bozulması için HTŞ’lileri teşvik ediyorlar” demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.