1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'İdlib'den göç edecek sığınmacıları almayacak, Fırat Kalkanı bölgesine yönlendirecek'
'İdlib'den göç edecek sığınmacıları almayacak, Fırat Kalkanı bölgesine yönlendirecek'

'İdlib'den göç edecek sığınmacıları almayacak, Fırat Kalkanı bölgesine yönlendirecek'

Türkiye, Suriye Ordusunun İdlib'e yapacağı operasyon nedeniyle göç edecekleri Türkiye'ye almayacak, mültecileri Fırat Kalkanı bölgesine yönlendirecek. AFAD ve Kızılay Cerablus, Azez ve Afrin'de hazırlıklara başladı. TSK ise bugünde sınıra askeri sevkiyat

A+A-

 

Edinilen bilgilere göre Suriye ordusunun İdlib kentine yapacağı operasyon kapsamında tedbirlerini alan Türkiye, operasyon nedeniyle göç edecek sığınmacılar için hazırlık yapıyor. 3.5 milyon Suriyeli sığınmacıyı bünyesinde barındıran Türkiye'nin sığınmacıları Suriye içerisinde konuşlandırmak istediği belirtildi.

 

Türkiye, İdlib'den gelecek göç için Türkiye tarafında değil, Suriye içerisinde oluşturduğu ÖSO ile kurduğu Fırat Kalkanı Bölgesinde yer alan alan Azez, Cerablus, El Bab ve Afrin bölgesinde hazırlık yapıyor. Bu kapsamda AFAD ve Kızılay Cerablus, Azez ve Afrin'de hazırlıklara başladı. İdlib yakınında bulunan Atme Mülteci Kampı da genişletiliyor. AFAD ve Kızılay olası göçü karşılamak amacıyla Fırat Kalkanı bölgesinde fizibilite çalışması yaparak kamp yerlerini belirlemeye çalışıyor.

Öte yandan Türkiye'nin çeşitli birliklerinden Suriye sınırındaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesine zırhlı araç sevkiyatı sürüyor.

Kırıkhan yönünden gelen askeri zırhlı araç konvoyu, öğleden sonra Reyhanlı ilçesine ulaştı. Yoğun güvenlik önlemi eşliğinde hareket eden askeri kirpi, kurşun geçirmez konteyner ve çeşitli askeri araçların bulunduğu konvoy, sınır hattına ilerledi. Askeri konvoy sınırda konuşlandırıldı.

 

Dün gece de sınıra askeri sevkiyat yapıldı.

Öte yandan Suriye Ordusu İdlib'in güneyi ve Hama kuzeyinde yer alan Kefer Zita, Latamne, Tel Eys, Haris, Abdin ve çevrelerindeki El Nusra'nın öncülük ettiği Heyeti Tahriri Şam (HTŞ) mevzilerini top atışlarıyla vurdu.

İdlib ile Hama arasındaki Curin bölgesinde konuşlu Suriye Ordusu'na bağlı askerler, birkaç kilometre uzaklıkta bulunan cihatçıların kontrolündeki Sermaniye kasabasını hedef aldı. Suriye Ordusu'na bağlı askerler, cihatçıların kontrol noktalarını havan ve roketlerle peş peşe vurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.