1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İdlib’de hayatını kaybeden askerlerin sayısı 6’ya yükseldi
İdlib’de hayatını kaybeden askerlerin sayısı 6’ya yükseldi

İdlib’de hayatını kaybeden askerlerin sayısı 6’ya yükseldi

A+A-

 Türkiye Milli Savunma Bakanlığı İdlib'teki saldırıda hayatını kaybeden asker sayısının 6'ya yükseldiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "İdlib'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza Rejim tarafından 03 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı ile gerçekleştirilen saldırıda yaralananlardan bir silah arkadaşımız ile bir sivil personelimiz daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Meydana gelen olayda şehit sayımız 6’ya yükselmiştir" denildi.

Açıklamada "meşru müdafaa kapsamında hedefler ateş altına alınmaya devam edildiği belirtilirken "Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmayacak, bu menfur saldırıyı yapanlardan hesap sorulacak ve benzeri saldırılara karşı meşru müdafaa hakkımız en sert şekilde kullanılacaktır" ifadeleri kullanıldı

Rusya: Türkiye'den Suriye ordusunda saldırı yok

Rusya Savunma Bakanlığı "Türk Ordusu'nun İdlib'teki operasyonları konusunda kendilerini uyarmadığı için Suriye hükümeti güçlerinin ateşi altına girdiğini" söyledi.

Tass Haber Ajansı'na göre açıklamada ayrıca, "Türk Hava Kuvvetleri uçaklarının Suriye sınırını ihlal etmedikleri ve Suriye hükümeti güçlerine yönelik bir saldırı da olmadığını" belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört askerin yaşamını yitirdiği saldırının ardından, Suriye hükümeti güçlerinin ateş altına alındığını söylemişti.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.