1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İdlib anlaşmasının süresi uzatılıyor
İdlib anlaşmasının süresi uzatılıyor

İdlib anlaşmasının süresi uzatılıyor

Türkiye ve Rusya Suriye'nin İdlib kentinde silahsızlandırılmış bölge kurulmasını öngören anlaşmanın süresini uzatıyor.

A+A-

 

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Danışmanı Jan Egeland, anlaşmanın süresinin uzatılması konusunda Rusya ile Türkiye’nin hemfikir olduğunu söyledi.

 

Cenevre'de Suriye konulu toplantının ardından konuşan Egeland, İdlib'de 3 milyon insanın hayatını yakından ilgilendiren silahsızlandırılmış bölge için daha fazla çaba harcayacağını kaydetti.

Müzakerelerin devam etmesi gerektiğini söyleyen Egeland, "Çatışmaya mahal verilmemeli, daha fazla müzakereye, daha fazla zamana ihtiyaç var. İdlib anlaşması son derece önemli." diye konuştu.

Türkiye ve Rusya’nın 17 Eylül'de Soçi'de yaptığı anlaşmaya göre, militanların silahsızlandırılmış bölgeden 15 Ekim itibarıyla tamamen çekilmesi öngörülüyordu. Ancak bölgedeki radikal bazı grupların anlaşmaya uymaması sürenin de uzamasına yol açtığı ileri sürülüyor.

Ankara ve Moskova yönetimleri militanların ihlallerine rağmen anlaşmanın uygulanacağını ifade ediyor.

Bu arada Egeland, toplantıya katılan Rus diplomatın ülkeden ayrılan sığınmacılara ait arazi ve mülklerin kamulaştırılmasını öngören 10 sayılı kanunun Suriye yönetimi tarafından geri çekildiğini söylediğini de belirtti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.