1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İddia:‘30 milyon dolar rüşvetle başkan oldu...’
İddia:‘30 milyon dolar rüşvetle başkan oldu...’

İddia:‘30 milyon dolar rüşvetle başkan oldu...’

Iraklı Parlamenter ve Hayır Bayrağı Grubu’nun lideri Halid Ubeydi, Parlamento Başkanlığı’na seçilen Muhammed Halbusi’yi, seçilebilmek için oy satın almak ve bunun için 30 milyon dolar harcamakla suçladı.

A+A-

 

Eski Savunma Bakanı olan Halid Ubeydi, yeni seçilen Parlamento Başkanı  Muhammed Halbusi’nin başkanlık makamını satın aldığını iddia etti.

 

Nasr Koalisyonu'nun bileşen olan Ubeydi, yeni seçilen Irak Parlamentosu Başkanı Muhammed Halbusi'nin seçimi kazanmak için parlamenterleri ödüllendirdiğini ileri sürdü.

Irak Parlamentosu Başkanlığı seçiminde 89 oy alan Ubeydi, “Raporlar doğruysa, önümüzdeki dört yıl içinde Irak'ın karşı karşıya kalacağı en tehlikeli zorluk olacak. Bu miktarın telafi edilmesi planından ne kadar büyük bir miktar ödediyse” dedi.

Irak Parlamentosu dün Sünni Parlamenter Halbusi'yi başkan olarak seçti ve ülkenin genel seçimlerinden dört ay sonra yeni hükümetin kurulmasına yönelik ilk adımı attı.

Parlamento Başkanı seçilen Halbusi, diğer Sünni adaylara fark atarak 329 oyun 169’unu almayı başardı.

Irak basını da, "Bağdat'ta Irak Parlamentosu Başkanlığı için 30 milyon dolara ulaşan anlaşmaları yapıldı" iddiasına yer verdi.

1981 doğumlu Muhammed Halbusi, 12 Mayıs seçimlerinde parlamentoya girmeden önce, terör örgütü DAİŞ’e karşı savaşın ana merkezlerinden biri olan Sünni çoğunluklu Anbar eyaletinin valisi olarak görev yapıyordu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.