1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İçişleri Bakanlığı:8 günde 15 IŞİD’liyi ülkelerine gönderdik
İçişleri Bakanlığı:8 günde 15 IŞİD’liyi ülkelerine gönderdik

İçişleri Bakanlığı:8 günde 15 IŞİD’liyi ülkelerine gönderdik

A+A-

 İçişleri Bakanlığı, 8 günde 15 yabancı IŞİD savaşçının ülkelerine sınır dışı edildiğini açıkladı. Geri gönderme merkezlerinde halen 944 IŞİD savaşçı bulunduğu belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “Biz kimsenin IŞİD oteli değiliz. IŞİD’lileri ülkelerine göndereceğiz açıklamalarının ardından yabancı IŞİD savaşçıların ülkelerine sınır dışı edilme işlemleri başladı.

Bu kapsamda 11-19 Kasım tarihleri arasında 10 Alman, bir Danimarkalı, bir İngiliz, bir ABD'li ve 2 Hollandalı Türkiye’den sınır dışı edildi.

Suriye'de yakalanan yabancı uyruklu UŞİD’li tespit çalışmaları tamamlanırken, detaylı mülakatları yüzde 90 sonuçlandırılarak, ilgili ülkelerle temas kuruldu.

Geri gönderme merkezlerinde 944 IŞİD’li kaldı

AA'nın aktardığı habere göre, Türkiye’ye yasa dışı yollarla giren veya yasal giriş yapıp zamanla yasa dışı hale gelen sınır dışı işlemleri tamamlanıncaya kadar idari makamların kararıyla zorunlu olarak tutuldukları geri gönderme merkezlerinde halen 36 uyruk, bir vatansız ile 2 de uyruk tespit çalışmaları süren 944 yabancı IŞİD’li savaşçı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.