1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İbrahim Kalın: Herkesin ortak kanaati siyasi çözüm
İbrahim Kalın: Herkesin ortak kanaati siyasi çözüm

İbrahim Kalın: Herkesin ortak kanaati siyasi çözüm

İstanbul'da gerçekleşen 4'lü Suriye toplantısının ardından konuşan Kalın, "Herkesin ortak kanaati çözümün siyasi olması gerektiği yönünde. Cenevre süreci ve Astana süreci desteklenecek. İdlib'in bombalanması kabul edilemez" dedi.

A+A-

 

Kalın, toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İdlib konusunda herkesin ortak kanaati siyasi çözüm.

 

Oradan neşet edebilecek muhtemel güvenlik risklerini ortadan kaldırma konusunda Türkiye üzerine düşeni elbette yapacaktır ama bu gerekçeyle İdlib'in bombalanması, İdlib'de sivillerin ve muhaliflerin hedef haline getirilmesi kabul edilemez. Bunun yaratacağı sonuçları hepimiz biliyoruz. Bizim uluslararası toplumdan, liderlerden beklentimiz burada Türkiye'ye daha açık, net destek vermeleri. Beklentimiz tabii ki İdlib'te mevcut statünün şu haliyle korunması. Sivillerin korunması, bir insani krizin çıkmaması."

 

İstanbul'da Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde başlayan Suriye Zirvesine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yanı sıra Rusya Devlet Başkanı Putin'in danışmanı Yuri Ushakov, Almanya Başbakanı Merkel'in danışmanı Hecker ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un danışmanı Etienne katıldı. Basına kapalı olarak saat 14:15'te başlayan zirve saat 18.00 itibariyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.