1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hulusi Akar: Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılıyız
Hulusi Akar: Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılıyız

Hulusi Akar: Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılıyız

A+A-

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, başta Irak olmak üzere Türkiye’nin bütün komşularının toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını söyledi.

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Gölcük Donanma Komutanlığı’na gitti.

Hulusi Akar, Kürdistan Bölgesi toprakları içinde gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili konuştu.

Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Metîna, Avaşîn ve Basyan bölgelerine düzenlediği kara ve hava operasyonu hakkında bilgi verdi.

PKK’nin şimdiye kadar 68 kayıp verdiğini belirten Akar şöyle konuştu:

"Bu operasyonlarımız yoğun ve başarılı bir şekilde devam ediyor. Son olarak bir mağarada 6 terörist etkisiz hale getirildi. 23 Nisan'dan bugüne kadar bizim gözümüzle gördüğümüz toplam 68 terörist etkisiz hale getirildi. Taarruzi anlayışla yapılan bu faaliyetlerimizi, daha da artan bir tempoda sürdürmek suretiyle aziz milletimizi inşallah bu terör belasından kurtaracağız. 1 Ocak'tan bugüne kadar Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 953 terörist etkisiz hale getirildi. Önemli olan en son teröristin etkisiz hale getirilmesi.

Başta dost ve kardeş Irak olmak üzere, tüm komşularımızın sınırlarına ve egemenliğine saygılıyız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tek amacımız terörle, teröristle mücadele. Irak'ın arazi şartları itibarıyla orada yuvalanan teröristler nedeniyle Irak'ın kuzeyinde olduğumuzu da herkesin bilmesi lazım. Irak'ın kuzeyinde yuvalanan ve 40 yıldır 40 bin vatandaşımızın hayatına kasteden bu terörün bitmesi için yapılması gereken ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Bunun dışında bizim ne Irak'ın ne Suriye'nin kuzeyinde başkaca bir amacımız söz konusu değil."

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.