1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hulusi Akar: Biden yönetimi ile şimdiden kılıçları çekmek doğru değil
Hulusi Akar: Biden yönetimi ile şimdiden kılıçları çekmek doğru değil

Hulusi Akar: Biden yönetimi ile şimdiden kılıçları çekmek doğru değil

A+A-

Türkiye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Biden yönetimi ile şimdiden kılıçları çekmek doğru değil. Süreci görmek, ona göre bir yol yöntem belirlemekte fayda vardır” dedi.

Önümüzdeki günlerde ABD’de görevi devralacak ABJoe Biden yönetimi ile ilişkileri değerlendiren Savunma Bakanı Akar, “Amerika ile yıllara dayalı münasebetlerimiz var. Yüzlerce husus arasından S-400’ü alıp kilitlerseniz olmaz. FETÖ’yü istedik verdiniz mi, hayır. S-400 bizim için tercih değil, zorunluluk. 83 milyon vatandaşımızın güvenliği söz konusu. Biden yönetimi ile şimdiden kılıçları çekmek doğru değil. Süreci görmek, ona göre bir yol yöntem belirlemekte fayda vardır. PKK eşittir YPG... Bunun anlaşılması şart. Beklentimiz mühimmat dahil verilen desteğin sonlandırılması” dedi.

Yunanistan’la Türkiye arasındaki gerilime ilişkin de konuşan Akar şunları söyledi:

“Yunanistan, son üç ayda 49 NAVTEX ilan etti, sadece ikisinde faaliyet gösterdi. Sorun olarak aktardığı tüm argümanlar, kendi üretimi. Türkiye’yi sıkıştırmak için elinden geleni yapıyor. 'Oturalım konuşalım' dediğimizde görüşmeye yanaşmıyor. Kapı kapı dolanıp yalan dolan üzerinden tezvirat yapıyor.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.