1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Hükümete destek gösterisi
Hükümete destek gösterisi

Hükümete destek gösterisi

Tahran’da bugün hükümete destek gösterisi düzenleniyor.

A+A-

 

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Tüm dünya gerçek İranlıların kim olduğunu bu gösteriyle görecek” mesajı yayınladı.

 

İran’da petrol fiyatlarına yüzde 50 zam yapılmasının ardından sokaklar karışmış ve protesto gösterileri düzenlenmişti. İran, söz konusu gösterilerin başta Amerika, İsrail ve Suudi Arabistan’ın olduğu dış güçlerin etkisiyle yapılan protestolar olduğunu savunuyordu.

Petrol fiyatlarının arttırılmasının ardından başlayan eylemler 2009 yılındaki ‘Yeşil Devrim’ adı verilen gösterilerden bu yana düzenlenen en büyük protestolar oldu.

İran’da protestoların ardından çeşitli şehirlerde hükümete destek gösterileri düzenlendi. Son olarak da bugün başkent Tahran’da geniş katılımlı bir miting düzenlenecek.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, “Yabancı ülkelere, gerçek İranlıların kim olduğunu ve neler söylediklerini duymaları için bugünkü yürüyüşü izlemelerini tavsiye ederim” dedi.

Sözcü Musevi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun geçen hafta İran’daki gösterilerle ilgili yaptığı destek açıklamasına atıfta da bulundu ve “Malum ülkenin dışişleri bakanının banka şubelerinin yakılma görüntülerini isteyecek kadar küçülmesine şaşırdık” ifadesini kullandı.

Pompeo, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İran’da devam eden protestolara ilişkin görüntülerin kendilerine gönderilmesini istemişti.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.