1. HABERLER

  2. EDİTÖRDEN

  3. Hoş geldin Rahmet ve merhamet iklimi
Hoş geldin Rahmet ve merhamet iklimi

Hoş geldin Rahmet ve merhamet iklimi

A+A-

 

Rahmet ve mağfiret mevsimi olan Ramazan’a kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bizleri bir kez daha bu mübarek zamana kavuşturan Rabbimize şükürler olsun. Ondan bu ayın faziletinden nasipdar olmayı diliyoruz.

Ramazan Ayı hem toplumsal hem de bireysel boyutu olan, ibadetlerin yoğun olarak yaşandığı bir zaman dilimidir.

Kur’an-ı Kerim’de adı geçen tek ay Ramazan ayıdır. Hadis-i şeriflerinde de Resul-i Ekrem (sav) bu ayın faziletine işaret etmektedir.

Bu ayı bu denli faziletli kılan hususların başında hiç kuşkusuz Kur’an-ı Kerim’in bu ayda nazil olması gelir. Bu sebeple Ramazan Ayı her şeyden evvel Kur’an ayıdır. Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır: ''Ramazan ayı, insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği aydır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin.'' (Bakara, 185)

Ramazan ayı muhtaçları gözetme, iftar davetleri, sadaka-i fitr, bu ayda verilmesi adet edinilen zekât ibadeti gibi özellikleri ile toplumsal dayanışmayı ve Müslümanlar arasındaki kardeşliği pekiştirmektedir. 

Diğer yandan oruç, teravih, itikâf ve benzeri ibadetlerle gündelik meşgalelerden uzaklaşıp kendi ruh dünyamıza dönme, sabır ve şükürle bir irade eğitimidir.

Şüphesiz dünya hayatı sadece bir imtihan vesilesidir. Ancak bizler burada kısa bir süreliğine kaldığımızı unutarak, dünyanın çekiciliğine kapılıyoruz. Ramazan ayı, cazibesine kapılıp ahireti unuttuğumuz dünya hayatımızın rutinine bir süreliğine ara verip, yoğun bir ibadet ikliminde özüne dönme ve arınma fırsatıdır. Resulullah (sav) "Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur." (Buhari, Savm, 5) buyurmaktadır.

İçerisine girdiğimiz iklim, ilahi hitabın hükümlerini özümseyerek hayatımızı yeniden gözden geçirme, aile bağlarımızı güçlendirerek yuvalarımızı birer huzur ve sükûn mekânı haline getirme, gözümüzün nuru yavrularımız İslam ahlakı ile eğitme fırsatıdır.

Ufkumuz Haber ailesi olarak tüm İslam Aleminin Ramazan Ayını tebrik eder, bu ayın bireysel ve toplumsal arınmamıza, yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmaya vesile olmasını temenni ederiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.