1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Holtgen: Bütün ülkeler AHİM kararlarına bağlıdır
Holtgen: Bütün ülkeler AHİM kararlarına bağlıdır

Holtgen: Bütün ülkeler AHİM kararlarına bağlıdır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasına yönelik verdiği karara "Bizi bağlamaz" demesi tartışma konusu oldu.

A+A-

 

Avrupa Birliği'nin organlarından biri olan Avrupa Konseyi'nin genel sekreterlik sözcüsü Daniel Holtgen, mahkemenin Demirtaş ile ilgili aldığı kararın Türkiye'yi bağlayacağını belirtti.

 

Holtgen Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Anlaşmanın 46. maddesine göre bütün ülkeler mahkemenin kararlarına bağlıdır" yazdı.

Holtgen'in paylaşımının altına akademisyen ve yazar Yaman Akdeniz "Avrupa Bakanlar Konseyi AİHM'in aldığı kararların icra edilmesinden sorumludur. Eğer Türk yargısı Demitaş'ı serbest bırakmazsa Bakanlar Konseyi bunu takip edecektir, her ne kadar yavaş olsa da" yazdı.

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AİHM'nin Selahattin Demirtaş ile ilgili kararı için "AİHM'in verdiği kararlar bizi bağlamaz. AİHM'in bugüne kadar biliyorsunuz terör örgütüyle ilgili verdiği birçok karar var. Hepsi de aleyhedir. Onun karşılığında bizim de yapabileceğimiz birçok şeyler vardır. Biz karşı hamlemizi yaparız, işi bitiririz. Terörü gelip de Türkiye'de dizginleyen hiçbir zaman AİHM olmadı. Terör devam etti. Yine aynı şekilde şu anda terör devam ediyor. Faturasını, bedelini ödeyen Türk halkı" demişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.