1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Hiroşima felaketinin 73. yıldönümü
Hiroşima felaketinin 73. yıldönümü

Hiroşima felaketinin 73. yıldönümü

Japonya'nın Hiroşima kentine ABD tarafından atom bombası atılmasının 73. yıl dönümünde hayatını kaybeden 70 bin kişi için Barış Anıtı Parkı'nda anma töreni düzenlendi.

A+A-

 

Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin de katıldığı törende nükleer saldırıda ölen Japonlar için dua edilip barışı simgeleyen çok sayıda güvercin uçuruldu.

 

Başbakan Shinzo Abe törende yaptığı konuşmada, nükleer silahların sebep olacağı felaket konusunda ciddi tecrübe sahibi olan Japonya'nın uluslararası toplumu nükleer silahsız bir dünya için diyalog ve işbirliğine yönlendirme konusunda üstüne düşen görevi yerine getirdiğini söyledi.

Hiroşima Belediye Başkanı Kazumi Matsui törende yaptığı konuşmada ülkeleri nükleer silahsızlanma konusunda uyararak sorunların diyalog içerisinde çözülmesi gerektiğini söyledi.

Dönemin ABD Başkanı Harry Truman'ın talimatıyla İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan uçaklarınca Hiroşima ve Nakazaki kentlerine iki atom bombası atıldı. Büyük yıkıma yol açan bu saldırılar sonucu yaklaşık 220 bin insan hayatını kaybetti.

Halihazırda dünyada 14 binden fazla nükleer silahın hala var olduğu tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.