1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Hindistan'da başörtüsü direnişinin sembolü haline geldi: Korkmuyorum, Allah'ı hatırlıyorum!
Hindistan'da başörtüsü direnişinin sembolü haline geldi: Korkmuyorum, Allah'ı hatırlıyorum!

Hindistan'da başörtüsü direnişinin sembolü haline geldi: Korkmuyorum, Allah'ı hatırlıyorum!

A+A-

Hindistan'ın Karnataka eyaletinde Müslüman kadınların başörtüsü takma haklarını korumak için gösterdikleri direnişin sembolü haline gelen üniversite öğrencisi Bibi Muskan Khan, korkmaya gerek olmadığını söyledi.

AA'ya konuşan Khan, kalabalıkla karşılaştığında "korkmadığını ve Allah'ı hatırladığını" belirtti.

Hindu kültüründe kullanılan safran şal takan öğrencilerin, Hindu inancına bağlı kalmanın bir sembolü olarak kullanılan "Lord Rama'ya Zafer (Jai Shri Ram)" sloganları eşliğinde üzerine yürüdüğü Muskan, "Allah'ı hatırladım çünkü Allah'ı hatırladığımızda çok cesaret ve güç alıyoruz. Ben de Allahu Ekber diye bağırdım." dedi.

Khan, aldığı destekten çok etkilendiğini belirterek "Herkes bana sevgi ve destek gönderiyor. Korkmuyorum." diye konuştu.

Sadece hakları için mücadele ettiğini söyleyen Khan, Yargıtay'daki duruşmayı beklediğini belirterek "Yüksek Mahkeme duruşmasını bekliyorum ve büyük anayasamız hiçbir dine aykırı değil. Bununla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Khan, dini uyumun hakim olduğu bir Hindistan için umudunu dile getirerek "Yolunu şaşıranlar var ama onlar da benim kardeşlerim. Eminim çok yakında her şey yoluna girecek." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.