1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hindistan Güçleri Keşmirli Protestoculara Saldırdı
Hindistan Güçleri Keşmirli Protestoculara Saldırdı

Hindistan Güçleri Keşmirli Protestoculara Saldırdı

A+A-

Hindistan hükümetinin Keşmir'de olağanüstü askeri yönetim ilan etmesine rağmen Keşmir halkının itirazları sürüyor;  bu doğrultuda Keşmir'in bir çok bölgesinde gösteriler düzenlendi.

Hind askerleri göstericilere ateş açarken evlere baskın düzenlediği ve eşyalara zarar verdiği bildiriliyor.

 

Hindistan, bağımsızlık yıldönümü olan 15 Ağustos'ta Hint Keşmiri'nin başkenti Srinagar'da güvenliği sağlamak için bölgeye onbinlerce asker göndermişti

Bir süredir dış dünyayla bağlantısı kesilen Hint Keşmiri’nde telefonların yeniden hizmete girmeye başladığı bildirildi.

 

Keşmir’in Hindistan’ın kontrolü altındaki bölümünde ay başından bu yana tüm telefon, cep telefonu ve internet bağlantıları kesilmişti. Yeni Delhi hükümeti bu süre içinde çoğunlukla Müslümanların yaşadığı bölgeye onbinlerce asker sevk etti, bölge tamamen giriş-çıkışlara kapatıldı ve dış dünyayla irtibatı kesildi.

Keşmir, 1947’de bir gün arayla İngiltere’den ayrılıp bağımsızlıklarını ilan eden Pakistan ve Hindistan arasında bölünmüş durumda. Ancak iki ülke de bölgenin tamamında hak iddia ediyor. Keşmir sorunu, nükleer güce sahip iki ülke arasında defalarca silahlı çatışmaya ve kimi zaman da savaşa yol açtı.

Bu arada Hindistan kontrollü Keşmir'de internet ve mobil hatlar hala kesik olduğu da gelen haberler arasında. Hindistan, 5 Ağustos Pazartesi günü kontrolündeki Keşmir bölgesinin özel statüsünü kaldırdı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.