1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hewrami: Referandum hiçbir şekilde ertelenmeyecek
Hewrami: Referandum hiçbir şekilde ertelenmeyecek

Hewrami: Referandum hiçbir şekilde ertelenmeyecek

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’nin Başdanışmanı Hemin Hewrami, bağımsızlık referandumunun hiçbir şekilde ertelenmeyip 25 Eylül’de yapılacağını söyledi.

A+A-

Duhok’ta düzenlenen bir panelde konuşan Hemin Hewrami, “Çaldıran savaşından bugüne ne zaman Kürtler güçlendiyse Kürtlere iyi sözler söyleyip, hoş göründüler ve zamanımızı öldürdüler” dedi.

Kürtler güçlü bir durumda olduğu için onların başarısını engellemek maksadıyla referandum zamanı olmadığının söylendiğini belirten Hewrami şunları söyledi: “Şuan referandum için iyi bir vakit değil, gelin görüşmeler yapalım diyorlar ve Kürtlerin ve Kürdistan’ın başarısını yine engellemek istiyorlar.

Biz de şunu söylüyoruz; Kürdistan’ın 500 yıllık tarihini Başkan Barzani tekrarlamayacak ve referandum hiçbir şekilde ertelenmeyecek.

Siyasi manada, bağımsız bir devlete sahip olmadığımız sürece biz birleşik siyasi bir milletiz diyemeyiz.  Bağımsız bir devlete sahip olmadığımız için ticari, askeri anlaşmalar yapamıyoruz.

Peşmerge güçleri çok inançlı ve samimiler ama onların modern silahlara ihtiyacı var. Niye Peşmergeye ait bir hava kuvvetleri olmasın. Bağımsız bir devlet olmadığımız için IŞİD’le mücadele sürecinde direk silah almakta çok sıkıntı çektik.

Enfal ve kimyasal saldırılara maruz kalındığında kimse Kürtleri sahiplenmedi. Raperin sürecinden sonra iki kutuplu dünya sistemi oluştu. Şuan ki uluslararası sistem Kürdistan için bazı fırsatlar sunuyor. Bu fırsatı kaçırmayıp uluslararası sistem içerisine bağımsız devletimizi yerleştirmeliyiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.