1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hewler'de bombalı saldırı: 9 ölü, 50 yaralı
Hewler'de bombalı saldırı: 9 ölü, 50 yaralı

Hewler'de bombalı saldırı: 9 ölü, 50 yaralı

Hewler'de asayiş güçlerine yönelik gerçekleştirilen saldırıda 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 50 kişinin de yaralandığı belirtildi.

A+A-

Federal Kürdistan Bölgesi'nin Hewler kentinde gerçekleştirilen bombalı saldırıların detayları ortaya çıkmaya başladı. Alınan bilgilere göre, Saat 13.30'da meydana gelen ilk patlamanın hedefinde kentte Genel Asayiş güçlerine ait bina hedef alındı. Bomba yüklü araç ile yapılan saldırıda ilk belirlemelere göre, 2 kişi yaşamını yitirirken 7 kişi ise yaralandı.
 
Patlamanın hemen ardından 5'er ve 15'er dakikalık arayla 4 ayrı patlama daha meydana geldi. Meydana gelen patlamalardan 2'sinin daha bomba yüklü araçlar ile yapıldığı bildirilirken, patlamalarda yaşamını yitirenlerin sayısının 9'a, yaralı sayısının ise 50'ye' çıktığı kaydedildi. 
 
Olası yeni patlamaları önlemek amacıyla Hewler'de tüm telefon şebekeleri kesilirken, kent genelinde peşmergeler tarafından olağanüstü önlem alındı. Patlamaların meydana geldiği yerde zaman zaman silah sesleri yükselirken, patlamalar nedeniyle ölü ve yaralıların sayısının artabileceği belirtiliyor.
diha

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.