1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Her zaman barışın yanındayız
Her zaman barışın yanındayız

Her zaman barışın yanındayız

Mısır’daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı, terör örgütü ilan edilmesine tepki göstererek, her zaman barışın yanında yer aldıklarını belirtti.

A+A-

Mısır’daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan (İhvan) yapılan yazılı açıklamada, bir gazetecinin olaydan birkaç gün önce büyük bir patlamanın meydana geleceğini söylemesinin ardından Ed-Dekahliye Emniyet Müdürlüğü binasını hedef alan bombalı saldırı düzenlendiği hatırlatılarak, "İhvan, Mısır’da şu ana kadar meydana gelen ve ileride meydana gelecek her türlü şiddet olayından uzaktır" denildi.
 
Açıklamada, "Dekahliye’deki bombalı saldırıyı kınamamıza ve başka grup olayın sorumluluğu üstlenmesine rağmen hükümet, soruşturmanın sonuçlanmasını beklemedi ve saldırıdan İhvan'ı sorumlu tuttu. Böylece hükümet, İhvan'ı“terör örgütü” ilan etmek için bu saldırıyı bahane etti" ifadesi kullanıldı.
 
İhvan’ın, maruz kaldığı haksızlık ve yalanlara karşın barışçıl kalmaya devam edeceği  vurgulanan açıklamada, "komplocular ile bunlara destek verenler, vatan ile milletin çıkarlarına öncelik vermeli" çağrısı yapıldı.
 
Mısırlı avukat Sıddık kararın iptali için dava açtı
 
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre Mısırlı avukat Hamid Sıddık, "Demokrasinin tüm esasları ve 25 Ocak 2011 devrimin hedeflerine aykırı olduğu" gerekçesiyle, kararının iptali için mahkemeye başvurdu. 
 
Dava dilekçesinde "Bakanlar Kurulu'nun kararını, hiçbir delile dayanmayan idari bir tasarruf" olarak nitelendiren Sıddık, sözkonusu adımla on yıllardır Mısır'da var olan bir cemaat ve siyasi grubun terör örgütü haline getirildiği, ayrıca kararın Mısır toplumundaki bölünmeyi derinleştireceği suçlamasında bulundu. 
 
Öte yandan, İhvan'ın hukuk komisyonundan bir yetkili, davanın teşkilat adına açılmadığını belirterek, İhvan'ın sözkonusu kararla ilgili henüz hukuki bir girişimde bulunmadığını belirtti. Yetkili, "Mısır yargısının çöktüğü" bir ortamda teşkilat hakkında alınan kararı incelemeye devam ettiklerini kaydetti. 
 
Mısır yönetimi, önceki gün İhvan üyesi 132 kişi ile yönetimindeki bin 54 derneğin mal varlığına el konulduğunu bildirmişti.
 
Mısır'da darbenin ardından İhvan'ın yasaklanmasına ilişkin açılan davada ilgili mahkeme, "İhvan'ın ve bağlı tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, Müslüman Kardeşler Derneği'nin kapatılması ve derneğe ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması"na hükmetmişti.
 
Bakanlar Kurulu da Dekahliye saldırısını gerçekleştirmekle suçladığı İhvan'ı, "terör örgütü" ilan etmiş ve üyeliği belirlenen herkese ağır cezai müeyyideler uygulanacağını açıklamıştı.

aa

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.