
Hemin Hewrami: 21 devlet Kürdistan’ın bağımsızlığına karşı değil
Başkan Mesud Barzani’nin Başdanışmanı Hemin Hewrami, “Münih Zirvesi’ne katılan 21 devlet Kürdistan’ın bağımsızlığına karşı değil” dedi.
Başkan Mesud Barzani’nin Başdanışmanı Hemin Hewrami Süleymani’ye buluşması sırasında Kürdistan24’e verdiği özel röportajda, “Münih Zirvesine Başkan Barzani ile birlikte katılan Kürdistan heyeti 21 devletin yüksek temsilcisiyle görüştü ve bu devletlerin hiçbiri Kürdistan’ın bağımsızlığına karşı değillerdi” dedi.
“Münih Güvenlik Zirvesine katılan devletler Kürdistan’ı kıymetli bir müttefik olarak görüyorlardı” diyen Hemin Hewrami, “Kürdistan Başkanı Mesut Barzani’in oradaki ilk sözü şuydu; Irak IŞİD’ten sonra IŞİD’tehttp://image.yenisafak.com/resim/imagecrop/2017/03/03/01/57/resized_665b5-1105_tur_picture_20150305_4701722_4701724.jpgn önce olduğu gibi olmayacak. Irak değişecek ve Kürtler de kendi kararlarını verip kaderlerini tayin edecekler” şeklinde konuştu.
Nerinaazad
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.