1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hecî Mehmûd:Kürdistan Bölgesi’nde taraflar toplanmalı
Hecî Mehmûd:Kürdistan Bölgesi’nde taraflar toplanmalı

Hecî Mehmûd:Kürdistan Bölgesi’nde taraflar toplanmalı

Kürdistan Sosyalist Demokrat Parti (PDSK) Genel Sekreteri Mihemedê Hecî Mehmûd, Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi partilere ‘olaylar kontrolden çıkmadan toplanmaları ve krizi çözmeleri’ çağrısı yaptı.

A+A-

PDSK Genel Sekreteri Mihemedê Hecî Mehmûd yazılı bir açıklamayla, Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi partilere çağrıda bundu. Mihemedê Hecî Mehmûd açıklamasında, IŞİD gibi bir düşmanla savaşırken Kürdistan’daki siyasi partilerin iç çekişmeye son vererek toplanmasını istedi. 

Mihemedê Hecî Mehmûd, ’’Peşmerge Güçleri’nin Kürdistan topraklarını savunmak için kan dökerken, Qeladizê gibi bir yerde Kürd vatandaşların kanının dökülmesi kabul edilemez’’ dedi. 

Maaşları ödenmediği için gösteri ve miting yapmanın her Kürd vatandaşının meşru hakkı olduğunu belirten Hecî Mehmûd ,”Ancak gösteriler yasal çerçevede ve barışçıl olmalıdır’’ iafadelerini kullanıd.

PDSK Genel Sekreteri Mihemedê Hecî Mehmûd, maaşların ödenememesinde sadece bir partinin değil iktidar ortağı olan beş partinin de sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek, diğer partilere ‘hem hükümette yer alıp hem muhalefet edemeyeceklerini’ hatırlatmasında bulundu. 

Halepçe’de maaşlarını alamayan öğretmen, memur ve çalışanların başlatmış olduğu gösteriler Süleymaniye, Raperîn, Germiyan bölgesine yayılmış, gösteriler PDK karşıtlığına dönüşmüştü. Birçok PDK binası göstericiler tarafından ateşe verilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.