1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP’nin Taksim yürüyüşüne polis engeli
HDP’nin Taksim yürüyüşüne polis engeli

HDP’nin Taksim yürüyüşüne polis engeli

HDP’nin Leyla Güven’e destek amacıyla İstanbul’da yapmak istediği yürüyüş polis tarafından engellendi. HDP’liler bunun üzerine Taksim’de oturma eylemine geçti.

A+A-

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile milletvekillerinin, PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan görüş yasağının kaldırılması talebiyle 96 gündür açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek amacıyla Taksim Meydanı'ndan Galatasaray'a yapacağı yürüyüş polis tarafından engelendi.

 

Polis, İstiklal Caddesi’nde yürümek isteyen HDP'lilere anonsla yürüyüşün kanunsuz olduğu belirterek dağılmalarını istedi.

 

Bunun üzerine HDP’liler Taksim Meydanı’nda oturma eylemi başlattı.

 

Burada bir konuşma yapan HDP EŞ Genel Başkanı Sezai Temelli, “Leyla Güven 96 gündür açlık grevinde. Bu konuda duyarlılık yaratnak için buradayız. Galatasaray Lisesi’nin önünde açıklama yapmak istedik. Bizler bu ülkede demokratik bir cumhuriyetin, insan haklarının, hukukun üsytünlüğünü savunuyoruz. Bunun için de tecridin bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz” dedi.

 

“Bu mücadele tüm Türkiye’nin barış, eşitlik, özgürlük müvadelesi ile ortaya çıkmış haklı bir taleptir” diyen Temelli Sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Her hükümlülün aile ve avukatları ile görüşme hakkı vardır. Bu hakkın Sayın Öcalan’dan sakınılması büyük bir hukusuzluktur.  İmralı’daki tecridin fotoğrafını görmek istiyorsanız, o fotoğraf budur. Bu fotoğrafı bugün size sunmuş olduk. Taksim Meydanı’ndaki bu abluka ile yasa tanımazlık kendisini göstermiştir. İşte tecrit  budur. Leyla Güven, 96 gündür bunu göstermeye çalıştı.”

 

Eş Genel Başkan Pervin Buldan ise, yürüyüşlerinin İçişleri Bakanı’nın talimatıyla engellendiğini hatırlattı.

 

Buldan, “İçişleri Bakanı hukuksuz bir şekilde milletvekillerinin gidişini engellemiştir. İnsan olmak ölümleri engellemektir. Bu şekilde bu ülkeyi yönetenler bilmelidir ki bizler haklı ve meşru taleplerimizi her zaman her yer de dile getirmeye çalışacağız. 40 yıldır bu mücadeleyi veriyoruz. Özgürlük, demokrasi mücadelesini İçişleri Bakanından öğrenmedik. Hiçbir zaman ilkelerimizden taviz vermedik. Bu ülkeye özgürlüklerin, adaletin gelmesi için her türlü bedeli ödedik” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.