1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP'li Baluken'e 47 yıl hapis cezası istendi
HDP'li Baluken'e 47 yıl hapis cezası istendi

HDP'li Baluken'e 47 yıl hapis cezası istendi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, tutuklu yargılandığı davada tahliye edilmezken, esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı 47 yıla kadar hapis cezası istedi.

A+A-

4 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan ve 30 Ocak'ta tahliye edilmesine rağmen yapılan itiraz ile 21 Şubat'ta yeniden tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in tutuklu yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Diyarbakır'daki 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Sincan cezaevi'nde tutulan Baluken SEGBİS üzerinden katılırken, avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Davaya ilişkin esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Baluken'in katıldığı basın açıklaması ve yürüyüşler, yaptığı açıklamalarda 'Örgüt üyeliği', 5 kez ayrı ayrı 'Örgüt propagandası yapmak' ve 4 kez ayrı ayrı 'Toplantı gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etme' suçlarını işlendiğini ileri sürerek, toplam 11 yıldan 47 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Baluken hakkında "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla açılan davanın, suçun yasal unsurları gerçekleşmediği gerekçesiyle düşürülmesine, diğer davalar hakkında ise erteleme ve beraat kararı verilmesini istedi.

HDP Milletvekili İdris Baluken ise hakkında açılan davanın hukuki olmaktan çok siyasi bir dava olduğunu savunarak, yasama dokunulmazlığı olmasına rağmen mevcut yasalar, Anayasa ve AİHM sözleşmesine aykırı bir şekilde bir yıla yakın süredir tutuklu yargılandığını ve yasama faaliyetinin engellendiğini söyledi.

Mahkeme dava dosyasındaki eksiklerin tamamlanması ve avukatların mütalaaya karşı savunma yapmaları için duruşmayı Aralık ayına erteledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.