1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP'den 'erken seçime hazırız' mesajı
HDP'den 'erken seçime hazırız' mesajı

HDP'den 'erken seçime hazırız' mesajı

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) dün gerçekleştirilen il eş başkanları toplantısının sonuç bildirgesinde, parti olarak erken seçime hazır olunduğu ifadesi yer aldı.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) dün gerçekleştirilen il eş başkanları toplantısının sonuç bildirgesinde, parti olarak erken seçime hazır olunduğu ifadesi yer aldı.

Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla dün HDP genel merkezinde gerçekleştirilen il eş başkanları toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı. HDP'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Biz'ler, Türkiye'de estirilen çatışma ve savaş havasının toplumun geneli açısından son derece sakıncalı ve istenmeyen sonuçlar doğurmakta olduğunu görüyoruz. Seçimlerde ve sonrasında, Türkiye'de barışın ve çözümün, demokratik siyasetin, katılımcı ve müzakereci bir demokrasi anlayışının temsilcisi ve sözcüsü olma konusunda verdiğimiz sözlere, yaptığımız vaatlere bütün gücümüz, samimiyetimiz ve kararlılığımızla sahip çıkıyoruz. Türkiye halklarının savaş, çatışma ve gerginlik değil, barış, çözüm, huzur ve eşitlik içinde birlikte yaşama iradesini güçlü bir şekilde sahiplendiğine inanıyoruz. Parti Meclisimizin aldığı kararlar doğrultusunda, biz'ler de savaş ve çatışma politikaları karşısında topyekun barış mücadelesinin özneleri olacağımızı, bütün örgütlerimiz ve kurumlarımızla bu yönde güçlü adımların atılmasını sağlamak için çalışacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. İllerimizde sürmekte olan gözaltı ve tutuklamalarla bu kararlı duruşumuzun engellenemeyeceğini bir kez daha siyasi iktidara ve temsilcilerine hatırlatıyoruz. HDP'nin seçim çalışmalarını sürdürmüş olan üyelerimize ve gönüllü destekçilerimize yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonlarının bir an önce sonlandırılmasını ve arkadaşlarımızın serbest bırakılması istiyoruz" denildi.

"İNANCIMIZ TAMDIR"

"HDP'yi itibarsızlaştırmak, toplumsal meşruiyetini tartışmalı duruma getirmek, temsil ettiği halk iradesini rencide etmek hedefli bütün çabaların karşısında kararlı ve dik duruşumuzdan taviz vermeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz" diye devam eden açıklamada, "Bu operasyonun asla başarıya ulaşmayacağını sahiplerine duyuruyoruz. Yeniden yapılacak seçimi kazanmak için insanların canı ve kanı üzerinden politika yapmanın kaybettireceğini olan inancımız tamdır. Ülkeyi yönetenleri bir kez daha sorumluluğa çağırıyoruz. Bir an önce çatışmaları ve can kayıplarını sonlandıracak çözüm politikaları devreye girmelidir. Görev, bu çatışmaları ve ölümleri durduracak adımların bir an önce, karşılıklı ve acilen atılmasıdır. Biz'ler, çatışmaların durdurulması için çabalarımızı yoğun bir biçimde sürdüreceğiz. Biliyoruz ki, yapılması gereken, çatışma politikalarını bir kenara bırakıp, barışçıl ve demokratik çözüm yollarını yeniden devreye koymaktır" ifadeleri yer aldı.

"ÇALIŞMALARA HIZ VERECEĞİZ"

HDP'nin tüm yerel örgütleri, bileşenleri ve kurumları ile birlikte genel seçime hazır olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Bu yöndeki çalışmalarımıza hız vereceğiz. İllerimizdeki tüm örgütlerimizle ve kurumlarımızla, 7 Haziran seçimlerinde elde ettiğimiz sonuçları geliştirmekte, bize oy ve gönül vermiş olan herkesi kapsayacak politikaları uygulamakta kararlıyız. HDP örgütleri, 'Yeni Yaşam' çağrısı etrafındaki politikaları gerçekleştirecek güçtedir. Elbirliğiyle toplumsal meşruiyetimizi geliştirecek, barış ve eşitlik içinde bir yaşamı, özgürlük ve demokrasiyi gerçekleştireceğiz. Biz'lere oy vermiş olanları, iradesini teslim etmiş olanları, oy vermese de gönül birliği yapmış olanları utandırmayacak adımları hep beraber atacağız." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.