1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP’den ‘alternatif Kürt partisi’ açıklaması!
HDP’den ‘alternatif Kürt partisi’ açıklaması!

HDP’den ‘alternatif Kürt partisi’ açıklaması!

HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, “alternatif Kürt partisi” tartışmaları hakkında, “Bizden ayrılanlar adına konuşamayız ama halkımız adına söyleyebilirim ki halk bizden ayrılanlara değer vermez” dedi.

A+A-

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi ve milletvekilleri Ankara’da toplandı. Toplantı öncesinde Rûdaw’a konuşan Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, Meclis’e sunulan fezlekeler, alternatif parti ve muhalefetin yaklaşımına ilişkin Rûdaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki’ye konuştu.  

Özgüneş, “AKP, ortakları MHP ve Ergenekon’la birlikte bir tıkanma yaşıyor. Siyasi, ekonomik bir tıkanma. Gittikçe halkın gözünden düşüyor, oy oranı düşüyor. Bunu bildikleri için en demokrasi, barış ve özgürlüğe öncülük yapan HDP’yi kendileri için en büyük tehlike olarak görüyor, bu nedenle partimizi etkisiz hale getirmeye çalışıyor. Bunun için de önüne iki amaç koymuş. Bunlardan biri HDP’nin kapatılması. Ama bu konuda daha önce anayasada bazı değişiklikler yaptılar ve parti kapatmayı zorlaştırdılar. Fakat şunu çok iyi biliyoruz ki artık Türkiye’de ne anayasa kalmış, ne de yasalar” dedi.

HDP’nin kapatılması tartışmalarının tahminden ibaret olduğunu ifade eden Özgüneş, “Fakat iki yönden de bize baskı yapıyorlar. Bir yandan son 5 yılda 10 binden fazla arkadaşımızı, yöneticimizi gözaltına aldılar. Şimdi de milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını ve yargılanmalarını istiyorlar. Ancak akıllarında geçen nedir, bunu yüzde yüz bilmiyoruz” diye konuştu.

Özgüneş, “HDP’li milletvekillerin vekillikleri düşürülürse tavrınız ne olur?” sorusuna, “28 vekilimiz hakkındaki fezlekeleri Meclis’e ulaşmış. Partiyi kapatsalar, milletvekillerimizin vekilliğini düşürseler de demokratik siyasetimizi sürdüreceğiz. Direnişimizi ve mücadelemizi devam ettireceğiz. Bugün yapacağımız toplantıda bu konuları ve yol haritamızı tartışacağız” yanıtını verdi.

HDP’ye alternatif bir parti kurulacağı şeklindeki iddalar hakkında da görüşlerini dile getiren Hasan Özgüneş, şunları dile getirdi:

“AKP kendisine muhalif bütün partilerin parçalanmasını istiyor. CHP’de yapmaya çalıştılar. Bize yönelik de bu tür çabaları oldu fakat şunu rahatça belirtebilirim ki Kürtler 40 yıldır bir mücadele yürütüyor. Şunu iyi biliyorlar; farklı görüşler olsa dahi Kürtler içerisindeki parçalanmanın hiç bir faydası yoktur. Partimiz zaten halkların, farklı inançların ve toplumun farklı kesimlerinin partisidir. Herkes her türlü farklı görüşünü dile getirebilir. Bu konuda hiçbir engel yoktur. İktidar bunu ne kadar istese istesin halkımız buna yol vermez.  

Bizden ayrılanlar adına konuşamayız ama halkımız adına söyleyebilirim ki halk bizden ayrılanlara değer vermez. Şimdiye kadar birçok kişi kendisini denedi. Son dönemde bir Kürt partisi kuruldu ama kuruluşu ile yok oluşu bir oldu. Bundan sonra da böyle bir girişim sonuç almaz çünkü halkımız birliği esas alıyor.”

Hasan Özgüneş, “Herkes İçin Adalat” kampanyası karşısında Haziran ayına kadar partiler, STK’lar ve değişik kesimlerin temsilcileri ile görüşeceklerini söyledi.

HDP’li vekil, muhalefetin fezlekeler hakkındaki tavrına ilişkin de, “CHP’de bir kesim şimdi Kürt meselesinin Meclis’te çözülmesi gerektiğiniz söylüyor ama CHP içerisinde de milliyetçi görüşe sahip olanlar var ve meseleyi inkar ediyorlar. İYİ Parti ise temelde milliyetçi bir partidir ve görüşü bellidir. CHP’den biraz umut var ama bizim bu konuda onları cesaretlendirmemiz lazım. ‘Bu sorunun 40 yıldır olduğu gibi şimdi de şiddetle çözülemeyeceğini görmelisiniz, Ortadoğu’da 40 milyon Kürt var ve Kürtler kendi kimliğini, haklarını istiyor. Öldürmekle tutuklamakla bu sorun çözülmez’ demeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.