1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP'den Afrin operasyonuna tepki
HDP'den Afrin operasyonuna tepki

HDP'den Afrin operasyonuna tepki

A+A-

 

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Türkiye’nin Afrin’e yönelik muhtemel operasyonuna tepki göstererek, operasyonu, “siyasi hesaplarla tüm ülkeyi uçuruma sürüklemenin bir örneği” olarak nitelendirdi.

 

HDP Genel Merkezi’nde gündeme dair açıklamalarda bulunan Ayhan Bilgen, cezaevlerindeki tek tip elbise uygulamasına tepki gösterdi. Bu uygulamanın yeni bir gerilimin fitilini ateşleyeceğini savunan Bilgen, “Tek tip kıyafetle ilgili yaklaşımı tüm topluma yönelik tek tipleştirme siyasetinin parçası olarak görüyoruz. Hayatın her yerinde tek tipçiliği esas alanlar, tek tipleşmeyi politika haline getirenler cezaevlerine de aynı uygulamayı dayatmak istiyorlar. Bu uygulamanın eşitlik, adil yargılama ilkesi açısından anlamına dair çok şey ifade ettik. Avrupa Konseyi’nin, BM’nin, AİHM’in daha önce verilmiş kararları doğrudan doğruya Türkiye idaresinin uygulamalarını bağlıyor olmasına rağmen bunları yok saymak, OHAL’i fırsata çevirmek ve KHK ile yeni bir gerilim fitili ateşlemek yeni bir provokasyona imza atmaktır” dedi.

“TÜRKİYE’YE BİR TEHDİT BİR SALDIRI YOK”

Bilgen, gündemdeki Afrin operasyonu ile ilgili olarak da, “Bu da tek tip gibi aynı basiretsizlikle, aynı siyasi hesaplarla tüm ülkeyi uçuruma sürüklemenin bir örneğidir. Afrin Suriye’de çatışma yaşanmayan nadir bölgelerdendir. Nüfusu çatışmalı bölgelerden yoğun göç aldığı için Kürtlerle birlikte diğer halkların huzur içinde yaşadığı bir bölgedir. Oraya düzenlenecek operasyonun sadece bir örgütle ilişkilendirilmesinin izah edilir tarafı yoktur. 100 binlerce insanın silahların hedefi haline gelmesi, oraya yönelik öfkenin bedelini kadınların, çocukların yaşaması kabul edilemez” diye konuştu.

Ayhan Bilgen şunları söyledi: Afrin’den Türkiye’ye bir tehdit bir saldırı yok. Bu saldırı gerekçesi yapılamaz. Türkiye Rusları ikna etmek için çaba sarf ediyor. Kürtlere el uzatmak yerine kolunu Ruslara kaptırmış bir dış politika ile karşı karşıyayız. Biz bu yaklaşımı “güvenlik sorunu” olarak görmüyoruz. Tam tersine bu girişimi Türkiye barışını tehdit edecek bir krizi beraberinde getirecek bir yaklaşım olarak görüyor ve bu yanlıştan dönülmesi çağrısını yapıyoruz.”

“HDP ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKTIR”

Bilgen, “Afrin’e yönelik müdanhale halinde HDP’nin eylem planı var mı?” şeklindeki bir soru üzerine de, “Bugünden o noktaya varmadan sadece HDP’nin değil, Türkiye’yi kendi koltuğundan daha çok seven, Türkiye’de kimsenin burnunun kanamaması için herkesin sorumluluğu olduğu düşüncesindeyiz. HDP de üzerine düşeni yapacaktır. Bu tablo sadece HDP’lileri korkutacak, tedirgin edecek bir durum değil” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.