1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP ile CHP ittifaka mı gidiyor?
HDP ile CHP ittifaka mı gidiyor?

HDP ile CHP ittifaka mı gidiyor?

Türkiye’de 24 Haziran’da gerçekleşen genel seçimlerden sonra, Mart 2019 yerel seçimler için partiler çalışmalara başlarken, HDP ile CHP arasında ittifaka gidileceği konusu tartışılıyor.

A+A-

 

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli geçtiğimiz günlerde, CHP’yle ittifak için, "Gelin birlikte yapalım, beraber yapalım" mesajını vermişti. Bazı CHP’li milletvekillileri de yerel seçimlerde ittifakın yapılması gerektiğini savunmuşlardı.

 

Temelli’nin mesajında sonra CHP ile HDP’nin yerel seçimlerde ittifak olasılığı tartışılmaya başlandı.

K24’e konuşan HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, parti olarak, ittifak ile ilgili üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Bilgen, “24 Haziran seçimlerinde partiler bir araya gelmiş olmasa da büyük bir ittifak sağlanmıştı. Mart 2019’daki seçimlerin ittifak kurmamız için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. İrademizi kayyumlardan almamız ve Türkiye’de yeni bir siyasi yol açmamız için elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Prensipli bir birlik siyaseti yürüteceğiz. Yeni bir değişim için elimizden geleni yapacağız. Ama CHP bu birliktelik ve ittifak için ne kadar hazır onu bilmiyoruz. CHP’nin tutumunu hep beraber göreceğiz” dedi. 

Temelli’nin mesajından sonra CHP’den resmi olarak herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Fakat bazı CHP’li vekilleri yerel seçimlerde büyük bir değişim için güçlü bir ittifakın yapılması gerektiği görüşünde. 

K24’e konuşan CHP milletvekilli Nihat Yeşil, şunları söyledi:

“Elbette şartlar uygunsa bir ittifakın kurulması gereklidir. Partimizin yöneticilerin,n de HDP’nin bu ittifak mesajını tartışmalı ve halkın vicdanına göre bir adım atmalıdır. İttifak yapılması için parti içinde ne yapmak gerekiyorsa yapacağız. Çünkü halk içerisinde bir ittifak oluşmuş. Bunun için partilerin de ittifak yapmaları lazım. Yeni bir denge için birlikte hareket etmemiz gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.