1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP heyeti Barzani'den destek istedi
HDP heyeti Barzani'den destek istedi

HDP heyeti Barzani'den destek istedi

Güney Kürdistan'a giden HDP'den bir heyet Mesut Barzani'den Çözüm Süreci'nin yeniden başlatılması için yardım talebinde bulundu.

A+A-

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Milletvekilleri Baydemir, Yıldırım ve Kaya'dan oluşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyetiyle bir araya geldi.

IKBY başkanlığının resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, görüşmedeki ifadeleri aktarılan Barzani, çözüm sürecinin devam etmesinin önemine değinerek, herkesin barış tarafında yer alması gerektiğini belirtti.

Başından bu yana barış sürecinin destekleyicisi olduklarını hatırlatan Barzani, "Bu sürecin yeniden başlaması ve işlerin rayına girmesi için elimizden geleni yapmaya ve bu konuda üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız" dedi. 

Osman Baydemir de "HDP olarak hiçbir şekilde savaşın tarafında değiliz ve en kısa zamanda çözüm sürecinin tekrar başlamasını istiyoruz. Bu konuda sizin nasıl bir rol oynadığınızı çok iyi biliyoruz ve tekrar bu sürecin başlaması için sizden destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.