1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP Eş Başkanı: Almanya'dan beklentilerimiz var
HDP Eş Başkanı: Almanya'dan beklentilerimiz var

HDP Eş Başkanı: Almanya'dan beklentilerimiz var

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Almanya'da yaptığı konuşmada Çözüm Süreci konusunda Almanya'dan beklentilerinin olduğunu söyledi.

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Alman devleti kendi Kürt kökenli yurttaşlarına duyduğu sorumluluk gereği Kürt sorununun demokratik çözümü için ön açıcı olmalı destek sunmalı" dedi. 

Köln'de düzenlenen "savaşa hayır" adı verilen mitinge katılan ve burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, Almanya'dan Türkiye'deki Çözüm Süreci konusunda beklentileri olduğunu söyledi. "Alman devleti ve Alman toplumu bu konuda demokratik bir sorumluluk üstlenmeli" ifadesini kullanan Yüksekdağ, ülkede Kürt kökenli çok sayıda Alman vatandaşı bulunduğunu anımsattı. 

Çözüm Süreci'ne verdikleri öneme işaret eden Yüksekdağ, şöyle konuştu: Biz bu sorunu Türkiye toplumu ve bölge halklarıyla çözmek istiyoruz. Ama Alman devleti kendi Kürt kökenli Alman vatandaşı yurttaşlarına duyduğu sorumluluk gereği Kürt sorununun demokratik çözümü için ön açıcı olmalı destek sunmalı. Mesela hükümeti çözüm ve barış için masaya oturmaya davet etmeli.

Çözüm Süreci'nde hükümetin tekrar eski noktaya dönmesini ve müzakereye başlamasını isteyen Yüksekdağ, şöyle devam etti: Müzakere başlar başlamaz İmralı zaten Kandil'e silah bırakma çağrısı yapacaktı. O noktaya geri dönmelidir siyasi iktidar. Seçim dönemine kurban edildi. Seçimlerde kazanmak için bölge barışını kurban etiler. Batılı devletler hükümete bu tavırdan vazgeçirmek için demokratik telkinlerde bulunmalı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.