1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP: Erdoğan’ın 30 Mayıs’taki konuşmasını bekliyoruz
HDP: Erdoğan’ın 30 Mayıs’taki konuşmasını bekliyoruz

HDP: Erdoğan’ın 30 Mayıs’taki konuşmasını bekliyoruz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, “Açlık grevlerinin sonlandırılması ve İstanbul seçimleri arasında ilişki yok” dedi.

A+A-

 

İmam Taşçıer, açlık grevlerinin bitirilmesi ile İstanbul seçimlerinin bir ilgisinin olmadığını söyledi.

 

Açlık grevlerinin 7 ay önceden başladığını belirten Taşçıer, açlık grevlerinin bitirilmesi ile İstanbul seçimlerinin birbiriyle ilişkilendirilmemesi gerektiğini ifade etti.

 

Açlık grevi ile İstanbul seçimlerinin farklı konular olduğunu kaydeden Taşçıer, sözlerine şunları ekledi:

 

“Eylemciler Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını istiyorlardı. Öcalan’ın avukatları 22 Mayıs’ta kendisiyle ikinci kez görüştü ve Öcalan’ın açlık grevlerinin bitirilmesi talebinde bulunduğunu belirttiler. Öcalan’ın mesajından sonra Leyla Güven, milletvekilleri, tutuklular ve diğer eylemciler grevi sonlandırdı.”

 

Taşçıer, yeni bir çözüm sürecinin başlamasına ilişkin olarak da, “Öcalan, 2 Mayıs’taki görüşmede, ‘2013 yılındaki süreçteyiz ve herkes çözüm sürecinin 2013 yılında başladığını biliyor. Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasından da bu beklenebilir. Ancak biz Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Mayıs’ta TBMM’de yapacağı konuşmayı bekliyoruz. Çözüm sürecinin başlamasıyla ilgili olmasını umut ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Türkiye Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 16 Mayıs’ta Abdullah Öcalan hakkındaki avukat kısıtlılıklarının kaldırıldığını ve avukatlarıyla görüşme imkanı getirildiğini açıklamıştı.

 

Öcalan’a 8 yıl aradan sonra avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesinin ardından, kamuoyunda bu adımın İstanbul seçimlerinde Kürt oylarını almak için atıldığı konusunda eleştiriler yapılmıştı.

 

2 Mayıs’ta 8 yıl aradan sonra avukatlarıyla bir görüşme gerçekleştiren Öcalan, 22 Mayıs’ta da bir görüşme gerçekleştirmişti. Öcalan, 22 Mayıs’ta avukatlarıyla yaptığı görüşmede açlık grevlerinin bitirilmesi talebinde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.