1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP, DSP ve SP aday listelerini teslim etti
HDP, DSP ve SP aday listelerini teslim etti

HDP, DSP ve SP aday listelerini teslim etti

Halkların Demokratik Partisi(HDP), Saadet Partisi(SP) ve Demokratik Sol Parti(DSP) aday listelerini teslim etti.

A+A-

 

Cumhur ve Millet ittifakları dışındaki partiler de bugün listelerini verdi. SP ve DSP, 31 Mart seçimlerine 81 ilde kendi adayları ile girecek.

 

SP’nin Ordu adayı, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin oldu. Şahin'in ismi, geçen hafta İYİ Parti ile de anılmıştı. Ancak eski bakan Saadet Partisi adayı oldu. İYİ Parti de, Ordu'da aday çıkarmayarak, İdris Naim Şahin'e destek verme kararı aldı. Saadet Partisi, Urfa’dan da eski AK Parti Milletvekili Sebahattin Cevheri’yi aday gösterdi.

 

DSP de 31 Mart yarışına dikkat çeken isimlerle girecek. İstanbul Şişli'de, CHP'den istifa ederek, DSP'ye katılan Mustafa Sarıgül, Antep'te ise eski HDP Milletvekili ve kentin eski Belediye Başkanı Celal Doğan aday gösterildi.

 

HDP ise aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana'nın da bulunduğu 12 ilde, aday çıkarmadı. Partinin Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Ankara'nın Çankaya ilçesinden aday gösterildi. Daha Urfa’da aday çıkarmayacağını ve çatı adayı Sebahatin Cevheri’yi destekleyeceğini belirten HDP, Urfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına Hidayet Enmek’i aday gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.