1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hazırlık komitesi: Öcalan'ın şartlarının uygun hale getirilmesi gerekiyor
Hazırlık komitesi: Öcalan'ın şartlarının uygun hale getirilmesi gerekiyor

Hazırlık komitesi: Öcalan'ın şartlarının uygun hale getirilmesi gerekiyor

1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi ortak mesaj yayınladı.

A+A-
1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi ortak mesaj yayınladı. 
 
Komite mesajında, Kürt sorunun demokratik çözümünün Kürt halkı için olduğu kadar bölge hakları ve güçleri için de demokratikleşmenin önünü açacağı ve barışın kalıcılaşmasını tesis edeceğinin altı çizdi. Çözümün gerçekleşmesinde Kürt halkının kendisi ve mücadelesinin belirleyici olacağına vurgu yapılan açıklamada, kalıcı bir demokratik çözümün ve barışın tesisi için ilgili olan tarafların çözüm ve barış projesinde ortaklaştırmasının gerekliliğine dikkat çekildi. 
 
'Öcalan 21 Mart mesajıyla Kürt Ulusal Kongresi'nin de zeminini hazırladı' 
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'de Kürt sorununun demokratik çözümü için 21 Mart Newroz günü startını verdiği sürecin birinci aşamasının tamamlandığına işaret edilen mesajda, "Sayın Öcalan'ın başlatmış olduğu çözüm sürecini Kürdistan halkı, bölge ve uluslararası güçler, demokratik kamuoyu büyük bir ilgiyle desteklemektedir. Çünkü Türkiye'de sağlanacak barış Ortadoğu başta olmak üzere uluslararası anlamda da evrensel barışa hizmet edecektir. Bu inançla Güney Kürdistan başta olmak üzere diğer parçalardaki ve yurt dışındaki halkımız sürecin başarısı için ulusal dayanışma çerçevesinde tek ses ve tek yürek olmuştur. Kürtler arası birlik ruhunu güçlendiren demokratik çözüm süreci, aynı zamanda ulusal birlik kongresinin yapılmasına da tarihi anlamda güçlü zemin ve ortam hazırlamıştır." denildi. 
 
'Sürecin yeni evreye taşınması ortak arzu ve beklentimiz'
 
Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi olarak, çözüm sürecinin ikinci aşamasına geçilmesi gerektiği inancında oldukları belirtilen mesajda, şu hususun altı çizildi; "PKK birinci aşamanın gerçekleşmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek gerillanın sınır dışına çekilmesini sağlayıp çatışmasızlık ortamını sağladığından, ikinci aşamayla sürecin yeni bir evreye taşınması herkesin ortak arzusu ve beklentisidir. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın, Türk hükümetiyle başlattığı diyalog ve demokratik çözüm sürecinde Türk hükümetinin de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek müzakere sürecinin ikinci aşamasını başlatmasını ve Sayın Öcalan'ın sürecin ruhuna ve karakterine uygun olarak rolünü oynayabilmesi için şartlarını uygun hale getirmesini önemle belirtiyoruz." 
 
'1 Eylül dünya barışı ve kardeşliğine tanıklık etsin'
 
Rojava'da ve Ortadoğu genelinde yaşanan çatışmalara da dikkat çekilen mesajda, "Umuyor ve diliyoruz ki, 1 Eylül Dünya Barış Günü, Kürdistan halklarının barışına tanıklık etsin ve Ortadoğu barışına vesile olsun. Bu inançla 1 Eylül Dünya Barış Günü kardeşlik ruhuyla bir arada yaşayan ve arzulayan tüm halklara kutlu olsun" vurgusu yapıldı.
 
diha

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.