1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Haşdi Şabi milisleri Şengal ve köylerinden çekildi
Haşdi Şabi milisleri Şengal ve köylerinden çekildi

Haşdi Şabi milisleri Şengal ve köylerinden çekildi

A+A-

Şengal Asayiş Sorumlusu Kasım Simo, İran destekli Şii Haşdi Şabi milislerinin Şengal ve köylerinden çekildiğini söyledi.

Kdp.infoya’a konuşan Şengal Asayiş Sorumlusu Kasım Simo, Haşdi Şabi milislerinin Irak-Suriye sınırındaki bölgelerden ile Şengal’den çekildiğini açıkladı.

Haşdi Şabi’nin sözkonusu bölgelerden tüm güçlerini çektiğini belirten Simo, “Şengal’de sadece Haşdi Şabi’ye bağlı Ezdi milisler kaldı. Onlar da Şengalli, başka yere gidemezler” dedi.

Haşdi Şabi’nin çekilmesinin Irak Başbakanı ve Irak Ordusu’nun talimatıyla gerçekleştiğini belirten Simo, “Buradan çekilen güçler IŞİD’ın olduğu yerlere kaydırıldı” ifadelerini kullandı.

Peşmerge Güçleri Şengal Dağı komutanlarından Kasım Şeşo da Haşdi Şabi'nin Kürdistan'ın güneyindeki Zummar kasabasından çekildiğini yakın bir zamanda Şengal'den de çekileceğini söylemişti.

BasNews'e konuşan Kasım Şeşo, "2 gündür Haşdi Şabi milisleri Zummar ve Şengal'den çekilmeye başladı. Zummar'den tamamıyla çekilen Haşdi Şabi milisleri yarın da tamamıyla Şengal'den çekilecekler.” demişti.

İbadi ile Başbakan Neçirvan Barzani'nin görüşmelerinden sonra Haşdi Şabi milislerin geri çekilme kararı alındı.

ABD askerleri Şengal’de

Haziran ayının başlarında ABD’li bir askeri birlik Şengal Dağı ve sınır bölgesine konuşlanmıştı. IŞİD milisleri, 3 Ağustos 2014'te Şengal ve bağlı olduğu nahiye ve köylere saldırmıştı. Örgüt tarafından binlerce Ezdi Kürt katledildi ve binlercesi alıkonuldu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.