1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hasan Ruhaniden ABD'ye Müzakere Şartı
Hasan Ruhaniden ABD'ye Müzakere Şartı

Hasan Ruhaniden ABD'ye Müzakere Şartı

ABD uyguladığı yaptırımlarla İran'ı daha tavizkar bir noktaya itmeye çalışıyor. İran Müzakere yoluyla pozisyonunu korumaya çalışıyor. Bölge bir satranca sahne.

A+A-

 

Hasan Ruhani, Trump'ın müzakere talep etmesi durumunda uygulanan yaptırımların kaldırılması ve İran gerçeğini kabul etmesi gerektiğini dile getirdi.
 

Tahran'daki kabine toplantısından sonra basına bilgi veren Hasan Ruhani, ABD ile müzakerelere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Donald Trump'ı kast ederek İran'a baskı uygulayan bir adamla müzakere masasına oturmanın teslim olmaktan başka bir anlamı olmadığınıbelirterek, "ABD müzakere istiyorsa ve bu konuda dürüst ise müzakere ortamını uygun hale getirmelidir. Bunun için tüm yaptırımları durdurması ve İran halkının oylarıyla meydana gelmiş nizamı kabul etmesi gerekir" şeklinde konuştu.

Nükleer anlaşmanın ruhu ve temelinin İran'ın dünya ile ticari ve ekonomik ilişkilerine dayandığını belirten Ruhani, ABD'nin ve Tahran yönetimine karşı olan müttefiklerin buna zarar verdiğini savundu.

Uluslararası Atom Enerji Ajansının nükleer anlaşma ile ilgili denetimleri yaptığını ve kurumun da İran'ın nükleer faaliyetlerinin barışçıl olduğu yönünde açıklama yaptığını hatırlatan Ruhani, Tahran yönetiminin taahhütlerini kısmen askıya almasının da anlaşmanın ruhuna zarar veren taraflara bir tepki olduğunu belirtti.

Ruhani, AB ülkeleri ve nükleer anlaşmanın taraflarına verilen 60 günlük sürenin dolmasının ardından yeni adımları atacaklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.