1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Han: Hindistan'ın Keşmir hatası pahalıya mal olacak
Han: Hindistan'ın Keşmir hatası pahalıya mal olacak

Han: Hindistan'ın Keşmir hatası pahalıya mal olacak

Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin Cammu Keşmir'i uluslararası sorun haline getirerek stratejik hata yaptığını belirterek, bu hatanın hem kendisi hem de Hindistan Halk Partisi hükümetine pahalıya mal olacağını söyledi.

A+A-

 

Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin Cammu Keşmir'i uluslararası sorun haline getirerek stratejik hata yaptığını belirterek, bu hatanın hem kendisi hem de Hindistan Halk Partisi (BJP) hükümetine pahalıya mal olacağını söyledi.

 

Geo News haber sitesine göre, Keşmir'in Pakistan'a bağlı bölümü Azad Keşmir'in başkenti Muzaffarabad'daki Eyalet Yasama Meclisi'nde konuşan Han, Hindistan'ın Keşmir konusunda planlar yaptığına işaret ederek, Keşmir'de atacağı her adıma Pakistan'ın daha güçlü karşılık vereceğini açıkladı.

Han, Pakistan ordusunun Hindistan'ın Keşmir planlarına tam anlamıyla vakıf olduğunu dile getirerek, Modi'nin Cammu Keşmir'in özel statüsünü kaldırma kararının Keşmir'i uluslararası sorun haline getirdiğini, bunun da büyük bir stratejik hata olduğunu ifade etti.

Modi'nin Keşmir'in özel statüsünü değiştirmesiyle son kartını oynadığını anlatan Han, "Modi'nin stratejik bir hata yaptığını düşünüyorum ve bu hata hem Modi'ye hem de BJP hükümetine pahalıya mal olacak" ifadelerini kullandı.

Han, Hindistan'ın yalnızca Cammu Keşmir ile yetinmeyeceğini, Pakistan'da da sorunlar çıkarmayı amaçladığını kaydetti.

 

'MODİ'NİN HİNDİSTAN'I NAZİ ALMANYASINA BENZİYOR'

Hindistan'da iktidardaki BJP'nin ideolojisini Nazi ideolojisine benzeten Han, "Bu tehlikeli ideoloji, Babri Camisi ve inek linçleri gibi kazalarla sonuçlandı. Modi'nin Hindistanı'nda yaşananlar Nazi Almanyası'na benziyor. Hindistan'daki entelektüeller konuşmaya korkuyorlar çünkü konuşurlarsa hedef haline gelecekler" değerlendirmesinde bulundu.

'YALNIZCA ORDU DEĞİL, BÜTÜN HALK SAVAŞMAYA HAZIR'

Han, Keşmir konusunda ordu ile Pakistan halkının aynı düşünceye sahip olduğuna işaret ederek, Pakistan halkının da ordunun yanında savaşmaya hazır olduğunu söyledi.

"Tüm ulus hazır ve silahlı kuvvetlerinin yanında duruyor" diyen Han, Müslümanların özgürlükleri için savaştığında en büyük orduları dahi yendiğini dile getirdi.

 

Han, Birleşmiş Milletleri (BM) bölgede çıkabilecek olası savaşa karşı uyararak, bundan BM'nin sorumlu olacağını ve tüm İslam dünyasının görevini yapması için BM'ye baktığını sözlerine ekledi.

Pakistan, dün Hindistan'ın Cammu Keşmir'de sürdürdüğü kısıtlamalar ve Cammu Keşmir'in özel statülü yapısını değiştirmeye yönelik kararına ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) 'acil toplanması' çağrısı yapmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.