1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Hamdi Sedefçi ve Turgut Dibek, CHP'den İstifa Etti
Hamdi Sedefçi ve Turgut Dibek, CHP'den İstifa Etti

Hamdi Sedefçi ve Turgut Dibek, CHP'den İstifa Etti

Aday belirleme çalışmalarını sürdüren CHP\'de Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek partisinden istifa etti

A+A-

CHP Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek partisinden istifa etti.

TEPKİSİ DİKKATE ALINMAYINCA İSTİFA ETTİ

Dibek, Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu'nun Kırklareli Belediye Başkanı adayı olarak gösterilmesine tepki göstererek partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Dibek, istifa dilekçesinde, 1992-1995 yılları arasında İl Yönetim Kurulu üyeliği, 1999-2002 yılları arasında Merkez İlçe Başkanlığı, 2002-2007 yılları arası Kırklareli İl Başkanlığı görevlerini yürüttüğü CHP'de 2007 ve 2011'de yapılan genel seçimlerde hemşehrilerinin oyları ille TBMM'de onların sesi olmaya çalıştığını belirterek şöyle dedi: "Belirttiğim dönemlerde 1994-1995-1999-2002-2004-2007'de yapılan yerel ve genel seçimlerde örgütümüzün içinde yada başında seçim çalışmalarını yürüttüm. Kırklareli İl merkezinin nüfusu 68 bin 750 olup kent içerisinde yaşayan hemşehrilerimin büyük bir çoğunluğu uzun yıllardır birlikte yaşamaktadır. Yerel seçimler, o kentte yaşayan insanların kendi içlerinden tanıyarak seçeceği adayların hizmet yarışıdır."

"BELEDİYE BAŞKANINA HALKIN GÜVENİ TAM OLMASINA RAĞMEN BU HUSUS DEĞERLENDİRİLMEMİŞTİR"

Parti Meclisi'nin dün yapılan toplantısına işaret eden Dibek, şöyle dedi: "Parti Meclisimiz dün yaptığı toplantıda Kırklareli Belediye Başkanlığı için diğer milletvekilimiz Sayın Mehmet Kesimoğlu'nu aday olarak belirlemiştir. Sayın Kesimoğlu aslen Vize İlçemizden olup, Babaeski İlçemizde yaşamaktadır. Partimizin mevcut Belediye Başkanına halkımızın güveni tam olmasına rağmen, bu hususun değerlendirilmemiş olması Kırklareli halkının büyük tepkisine neden olmuştur.

"BU KARARIN YANLIŞLIĞINI ANLATMA FIRSATI BULAMADIM"

Parti Yönetimimiz bu atama ile ilgili olarak hiçbir aşamada beni bilgilendirmediği için bu kararın yanlışlığını, başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere parti yönetimindeki arkadaşlarımıza anlatma fırsatını da maalesef bulamadım.

"BU HAKSIZLIĞI KABUL ETMEM MÜMKÜN DEĞİL"

Parti Meclisimizin almış olduğu bu karar 47 yıldır birlikte yaşadığımız Kırklareli hemşehrilerime yapılmış büyük bir haksızlıktır. Bugüne kadar her ortamda onların temsilcisi olarak inandıkları değerleri savunmak benim görevim oldu. Bundan böyle de aynı inanç ile hemşehrilerimin sesi olmaya devam edeceğim.

"KABUL ETMEM MÜMKÜN DEĞİL"

Kısaca da olsa anlatmaya çalıştığım nedenlerle,Kırklarelili hemşehrilerime ve parti örgütümüze yapılmış olan bu haksızlığı kabul etmem mümkün değildir. 25 yıldır üyesi olmaktan her zaman büyük onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ediyorum."

SEDEFÇİ DECHPDEN İSTİFA ETTİ

Edirne Belediye BaşkanıCHP’li Hamdi Sedefçi, aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek DSP’ye geçeceğini açıkladı. Partisinin Edirne’den aday gösterdiği milletvekili Recep Gürkan’a ‘Brütüs’ benzetmesi yapan Sedefçi, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini aday süresince kandırdığını öne sürdü.

Edirne’de 3’ü art arda 4 dönemdir belediye başkanlığı yapan Hamdi Sedefçi, belediye meclis salonunda basın toplantısı düzenleyerek adaylık sürecini değerlendirdi. Belediye çalışanlarıyla bazı parti üyelerinin de izlediği toplantıda 30 yıldır siyaset yaptığıCHP’den üzülerek istifa ettiğini açıklayan Sedefçi, DSP’den aday olarak Edirne’de ‘devrim’ yapacaklarını ifade etti.

"YILANLIK YAPARAK BENİ HANÇERLEDİ"

Sedefçi, "Bildiğiniz gibi 9 aydır bir seçim süreci yaşıyoruz. Partimizin genel merkezi aldığı kararla anketle aday belirleneceğini açıklamıştı. Yedi arkadaşımız adaylık başvurusu yaptı. Hayattaki en büyük şey güvendir, kocaCHP’nin Genel Başkanı, genel merkezi insanlara yalan söyleme hakkına sahip olduğunu düşünebilir misiniz? ResmenCHP’nin genel merkezi, başkanı Edirne’de anket yaparak aday belirleneceğini ifade ettiler. Tam 9 ay aday adayı arkadaşlarımızla 9 doğurduk. Resmen Edirne halkıyla alay ettiler. Recep Gürkan vekilimiz her yerde ‘benim adayımHamdi Sedefçi’ diye açıkladı. Benimle beraber vekilimiz genel başkana 3 kez gittiğimizde, ‘benim adayımHamdi Sedefçi’ dedi. Genel Başkan 3’ncüde bana aday sensin mesajı verdi. Bir insanın Brütüs olma şansı var mı? Yılanlık yaparak beni hançerlemiştir. En yakınındaki insan, dün emek verdiğiniz vekil olması için emek verdiğiniz, bana ‘sen namusumsun’ diyerek evladının üzerine yemin etti. Recep Gürkan, Gürsel Tekinle beraber son 5-6 gün genel başkana kulisler yaparak kumpas kurdular" dedi.

"KARDEŞ PARTİYE GİDİYORUM"

DSP’den aday olarak seçime katılacağını ifade eden Sedefçi sözlerini şöyle sürdürdü: "Edirne’yi 30 Mart akşamı maviye boyayacağız. Genel başkan utansın, Edirne’de onlara demokrasi dersi, erdemliğin dersi verilecek. Benim halkım vefasızlığı, ihaneti affetmez. Bugün itibariyleCHP’den istifa ediyorum. Cuma gününe kadar arkadaşlarımızla görüşeceğim. Akşam beni DSP Genel Başkanı Masum Türkler aradı. Onunla görüştüm, partiye davet ettiler. Biraz önce DP Genel Başkanıyla görüştüm, onlarla da görüştüm. Ben üzülerekCHP’den istifa ederek yıllarca emek verdiğim, yuvam dediğim Cumhuriyet’in kurusu olan partiden istifa etmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Şimdi kardeş partiye gidiyorum, yeni bir ekip kurarak demokratları yanıma alarak, yeni bir ulaşımla bismillah’ demeyi düşünüyorum"

CHP MYK, Edirne’de 3’ü art arda 4 dönem belediye başkanlığı yapan Hamdi Sedefçi yerine milletvekili Recep Gürkan’ı 30 Mart yerel seçimleri için belediye başkan adayı olarak göstermişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.