1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Hamas'tan Suudi Arabistan'a Tepki
Hamas'tan Suudi Arabistan'a Tepki

Hamas'tan Suudi Arabistan'a Tepki

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Suudi rejimi mahkemesinin çok sayıda Filistinli ve Ürdünlüye yönelik sert cezaları şiddetle kınadı.

A+A-

 

Hamas Hareketi, Suudi Arabistan mahkemesinin Filistinli ve Ürdünlü tutuklulara verdiği cezaların şok edici olduğunu ifade etti.

Filistin İslami Direniş Hareketi, Suudi mahkemesinin, hareketin Suudi Arabistan'daki destekçilerine yönelik sert kararlarına tepki olarak olarak yaptığı açıklamada, "Bu kişilerin bunca ağır bir cezaya çarptırılmaları için hiç bir suç işlemediklerini, bu insanların tek suçlarının Filistin davasını desteklemek olduğunu'  bildirdi.

Hamas, tüm tutukluların derhal serbest bırakılmasını ve acılarına ve ailelerinin içinde bulundukları kötü duruma son verilmesini talep etti.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin edindiği bilgiye göre, mahkeme Hamas temsilcisi Dr. Muhammed el-Hıdır’a 15 yıl, Cemal ed-Dahudi’ye 15 yıl, Şerif Nasrallah’a 16 yıl, Eymen el-Akkad’a 4 yıl ve tutukluların yaşça en küçükleri olan 29 yaşındaki Ali eş-Şuveyki’ye 12 yıl hapis cezası verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.