1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Hamas'tan Kudüs ve Batı Şeria'daki Tutuklamalara Sert Tepki
Hamas'tan Kudüs ve Batı Şeria'daki Tutuklamalara Sert Tepki

Hamas'tan Kudüs ve Batı Şeria'daki Tutuklamalara Sert Tepki

Hamas, Siyonist işgal güçlerinin aralarında Milletvekili ve özgürleştirilmiş eski esirlerin de olduğu Filistinlilere yönelik başlattığı tutuklama operasyonunun, Filistin halkının ilhak planına karşı direncini kırma ve gözünü korkutma girişimi olduğudur.

A+A-

 

Hamas dün basına yaptığı yazılı açıklamada, Kudüs ve Batı Şeria’daki tutuklamaların, saldırıların, cinayetlerin ve düzinelerce evi yıkma tehdidinin, işgal rejiminin, Batı Şeria'da yer alan bazı yerlerin "ilhak" edilmesi halinde bölgede yaşanabilecek olası gelişmelere karşı ordu güçlerine verdiği “hazırlıklı olun” emrinin bağlamında geldiğine dikkat çekildi.

 

Hamas yaptığı açıklamada, “Mescidi Aksa’nın Filistinliler tarafından savunulması ve gençlerin işgal güçlerine karşı girdikleri çatışmalar, Filistinlilerin ilhak planına ve yerleşim projelerine karşı ortaya koyduğu direniş iradesinin bir göstergesidir” ifadelerine yer verdi.

 

Diğer yandan, dün işgalci İsrail Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Savunma Bakanı Benny Gantz, Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi'ye, Filistinlilerin bölgelerinde atılacak diplomatik adımlar öncesi İsrail ordusunda gerekli hazırlıklara başlatılması talimatını verdi." ifadesi kullanıldı.

 

 Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.