1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hamas'tan Arabistan'a Yeni Bir Çağrı Daha
Hamas'tan Arabistan'a Yeni Bir Çağrı Daha

Hamas'tan Arabistan'a Yeni Bir Çağrı Daha

Hamas, koronavirüsün patlak vermesiyle Suudi Arabistan'da tutuklu bulunan Filistinli mahkumların serbest bırakılması gereğini bir kez daha vurguladı.

A+A-

 

Filistin el-Yevm haber merkezinin bildirdiğine göre, İslami Direniş Hareketi Hamas, Cuma günü bir açıklamada bulunarak, yine Suudi yetkilileri Filistinli mahkumları, özellikle de çeşitli hastalıklarla mücadele eden Muhammed el-Hızri'yi, koronavirüsün yaygınlaşması üzerine serbest bırakmaya çağırdı.

 

Hamas Enformasyon Dairesi Başkanı Rafet Murre, Suudi yetkilileri bir yıl boyunca Suudi Arabistan'da alıkonulan ve 80 yaşın üzerindeki Muhammed el-Hızri'yi serbest bırakmaya çağırdı.

Rafet Murre, yaptığı açıklamada; "Suudi makamlarını, kutsal Ramazan ayından önce bu davayı sonlandırmak için derhal harekete geçmeye çağırıyoruz." dedi.

Yaklaşık bir ay önce Suudi rejimi, Filistin halkının Siyonist rejime karşı meşru direnişi desteklemekle suçlanan düzinelerce Filistinli ve Ürdünlüyü yargılamaya başladı. Bu insanlar bir mahkumun en basit haklarından bile yoksun bırakılıyor.

Aktivistler, Suudi mahkemesinin Filistin ve Ürdün vatandaşlarını Kudüs'teki işgal rejimine karşı meşru direnişi destekledikleri için kovuşturduğunu bildirdi. Hazırlanan iddianameye göre, direnişe destek vermenin yanı sıra terörizme de destek vermekle suçlanıyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.