1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. HAMAS’ın Kuruluşunun 32. Yılı Kutlamaları Başladı
HAMAS’ın Kuruluşunun 32. Yılı Kutlamaları Başladı

HAMAS’ın Kuruluşunun 32. Yılı Kutlamaları Başladı

Hamas kuruluşunun 32. yıldönümü münasebetiyle düzenleyeceği etkinlikleri akşam saatlerinde başlattığını duyurdu. Etkinliklerin “Kılıcın gücüyle sahtekarlıkları dağıttık” sloganıyla yürütüleceği belirtildi.

A+A-

 

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, hareketin kurucusu Şeyh Ahmed Yasin’in evinin önünde düzenlediği basın toplantısında bu yıl Hamas’ın ortaya çıkışının 32. yılı olduğunu hatırlatarak, bu yıl bölgesel ve iç şartlar sebebiyle merkezi bir festival düzenlenmeyeceğini ancak bazı etkinlikler düzenleneceğini ve bu etkinliklerin program akışının da açıklanacağını belirtti.

Hareketin liderlerinden olan Hamad Er-Rakab da etkinliklerin Filistin’in bütün vilayetlerinde düzenleneceğini söyledi.

Er-Rakab, Mescidi Aksa davasının etkinliklerin öncelikli konusu olacağını ve tüm komplolara, tutuklamalara rağmen ilkelerden kesinlikle taviz verilmeyeceğini, siyonist düşmanla ilişkileri normalleştirmeye de olumlu bakılmadığını belirtti.

Hamas resmi olarak kuruluşunu 14 Aralık 1987 tarihinde ilan etmişti. Hamas 2006’da girdiği seçimlerde de Filistin halkının büyük bir çoğunluğunun desteğini alarak Filistin Parlamentosu’na girmiş ve hükümeti kurmuştu. Ancak uluslararası güçler bu seçimlerin sonuçlarını ve Hamas’ın kurduğu hükümeti tanımayı reddettiler.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.