1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hamas'a büyük operasyon hazırlığı
Hamas'a büyük operasyon hazırlığı

Hamas'a büyük operasyon hazırlığı

Abbas'ın güçleri İsrail'in hesabına Nablus'ta geniş çaplı operasyona hazırlanıyor.

A+A-

Son günlerde sızan bilgiye göre Abbas yönetimine bağlı güçler daha önce Cenin mülteci kampında yaptıkları gibi Nablus şehrinde de geniş çaplı operasyon düzenlemeye hazırlanıyor.
 
Fetih hareketinin askeri kanadı El-Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup eski aktivistler bir çok site ve kişisel sahifelerinde verdikleri bilgide, Abbas’a bağlı güçlerin daha önce Cenin şehrinde direnişçilere karşı yaptıkları geniş operasyonun bir benzerini Nablus şehrinde de gerçekleştirmek için hazırlık yaptıklarını, bu amaçla şehrin birkaç mahallesinde fiilen operasyona bile başladıklarını ifade ettiler.
 
Filistin Enformasyon Merkezi'ne bilgi veren özel kaynaklar ise, Nablus’taki Abbas güçlerinin özgürlüğe kavuşan birçok esiri, kendilerini karşılayan halkın silah sıkması nedeniyle ifadeye çağırdığını, silah bulundurdukları gerekçesiyle de şimdiye kadar 40 kişiyi tutukladıklarını ifade ettiler.
 
Aynı kaynaklar, bu güçlerin Hamas liderlerinden de onlarcasını ifadeye çağırıp sorguya aldığını, Hamas hareketinin alt yapısını hazırladıklarına inandıkları bu şahıslara siyasi konular kadar yapılanmayla ilgili soru da sorduklarını söylediler.
 
Bu güçlerin yapacağı geniş çaplı operasyon öncesi zemini hazırlayacaklarını ve bu operasyonu uyuşturucu tacirleri, hırsızlar ve fuhuş yapanlara karşı gerçekleştirdikleri haberleri yayarak meşrulaştırmaya çalışacaklarını belirten kaynaklar, temelde ise direniş elemanlarıyla onların silahlarına karşı planladıklarına dikkat çektiler.
FİEM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.