1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Hamas: Siyonist rejim, bölgede işgalini genişletiyor
Hamas: Siyonist rejim, bölgede işgalini genişletiyor

Hamas: Siyonist rejim, bölgede işgalini genişletiyor

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro üyelerinden Halil el Hayye yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Arap ülkelerini normalleşme tuzağı içine düşürmekten amacının bu rejimin işgal altındaki bölgelerini genişletmek olduğunu kaydetti.

A+A-

 

Hamas yetkilisi sözlerinin devamında Arap yöneticilerinin İsrail ile uzlaşma yoluyla kendi yönetimlerini güçlendirmek istediklerini, ancak Filistinli gruplar ve Filistin milletinin, özgürlük yolunda direnişe devam edeceklerini söyledi.

Hamas'ın diğer bir üyesi Halid Bataş da, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasına vurgu yaparak, Hamas, ulusal birlik projesiyle işgal rejimi ile mücadele sürecini hızlandırmaya çalıştığını ifade etti.

Bu arada, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Hazım Kasım, Filistin’deki iç meselenin nihai çözümüne ve Filistinli grupların genel sekreterlerinin nasıl bir yol izlemesi gerektiğine dair yerel ve bölgesel birçok tarafla iletişim halinde olduklarını belirtti.

Kasım yaptığı yazılı açıklamada, “Yapılan istişareler, Fetih Hareketi ile yapılacak uzlaşmanın yanı sıra Filistin halkını İsrail’in işgali ve kirli planlarına yönelik harekete geçirme hususunda gerçekleşiyor.” ifadelerine yer verdi. Ayrıca Kasım, diğer gruplarla kurulan temasların ulusal mutabakatı güçlendireceğini vurguladı.

Öte yandan Kasım, Hamas’ın Mısır ile sürekli temas halinde olduğunu ve Mısırlı yetkililerin Hamas ve Fetih hareketi arasındaki ulusal diyalogların gidişatını bildiğini ve desteklediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.