1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hamas, Prens Selman'ın Teklifini Reddetti
Hamas, Prens Selman'ın Teklifini Reddetti

Hamas, Prens Selman'ın Teklifini Reddetti

Suudi Arabistan’ın Hamas’tan ilişkilerin yeniden tesisi için ABD ile ilişkilerini düzeltmesi ve İsrail’in varlığını tanımasını şart koştuğu öğrenildi.

A+A-

 

Hamas ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler, Hamas’ın Kasım Süleymani suikasti sonrası İran’a yaptığı taziye ziyaretinden sonra daha da gerildi. Mısır’ın ardından Suudi Arabistan’ın da Hamas’a İran ziyareti sebebiyle tepki gösterdiği öğrenilirken, Suudi Arabistan’ın Hamas’a ahlaksız bir teklifte bulunduğu ortaya çıktı.

Suud'dan iki şart!

Hamas’a bağlı olarak yayın yapan Filistin el-An sitesinde yayınlanan habere göre, Suudi Arabistan’ın Hamas ile ilişkilerin yeniden tesisi için Hamas’a, ABD ile ilişkilerini düzeltmesi ve Filistin yönetimini elinde bulunduran Fetih Hareketi gibi İsrail’in bölgede var olma hakkını tanıma şartı sunduğu öğrenildi.

Hamas reddetti

Hamas’ın Prens M. Bin Selman’ın bu teklifini reddettiği öğrenildi. Hamas’a yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, hareketin Arap ülkelerinden destek almak istediği ancak bunun karşılığında politik bir duruş telkini ve bedel ödemeyi reddettiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.