1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HAMAS, Mısır ve BM'nin İsteğini Reddetti
HAMAS, Mısır ve BM'nin İsteğini Reddetti

HAMAS, Mısır ve BM'nin İsteğini Reddetti

A+A-

Qodsna'nın Lübnan El Ahbar gazetesinden aldığı habere göre HAMAS makamları Mısır ve BM'nin Filistinli gençler tarafından Gazze sınır duvarında gerçekleştirilen bireysel operasyonları engelleme isteğini reddetti.

Haberin detayı şu şekilde: "Hamas hareketinde yapılan dahili araştırmalar gösteriyor ki en son gerçekleştirilen üç operasyon, bu hareketin bazı üyeleri tarafından bireysel programlanarak yapılmış ve Hamas'ın hiçbir siyasi makam ya da askeri yetkilisinin emri olmaksızın gerçekleştirilmiştir. Bu eylemleri yapanlar Hamas'ın kendilerine verdiği silahları kullanmışlardır ve bu mesele yeni bir savaşın başlama ihtimalini arttırmaktadır.

 

Haberde ayrıca şu bilgiler yer alıyor: Mısır ve BM gibi diğer aracılar kurban bayramından önce Gazze'de Hamas makamlarıyla görüştüler ve Gazze sınırında yapılan operasyonlarla ilgili isteklerini dile getirdiler. Hamas da bu isteklere cevabında operasyonların bireysel olduğunu vurguladı ve işgalci Siyonistleri Gazze'de devam eden insani ve iktisadi sorunlardan sorumlu tuttu. Bu sebeple Hamas Gazze'deki insani ve ekonomik zorlukların devam etmesi halinde bu tarz operasyonların tekrarlanacağı uyarısında bulundu.

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.