1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hamas, kaçırılan 4 Filistinli için Mısır'ı suçladı
Hamas, kaçırılan 4 Filistinli için Mısır'ı suçladı

Hamas, kaçırılan 4 Filistinli için Mısır'ı suçladı

Hamas Siyasi Büro Üyesi Merzuk, "Mısır, kaçırılan dört Filistinlinin emniyet ve güvenliğinden doğrudan sorumluluk taşıyor. Kaçırılma olayında şüpheler ve birçok soru işaretleri var" dedi.

A+A-

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Mısır'da, bindikleri otobüse ateş açıldıktan sonra kaçırılan 4 Filistinli gencin güvenliğinden Mısırlı yetkilileri sorumlu tuttu.

 

Merzuk, El Cezire televizyonuna verdiği röportajda, "Mısır, kaçırılan dört Filistinlinin emniyet ve güvenliğinden doğrudan sorumluluk taşıyor. Kaçırılma olayında şüpheler ve birçok soru işaretleri var. Bazı kaynaklar olayı Mısır istihbaratının yaptığını, bazıları IŞİD'in yaptığını, bazıları da İsrail'in bu işi planladığını söylüyor" ifadelerini kullandı.

 

Mısırlı yetkililerden en kısa zamanda olayın aydınlatılmasını talep eden Merzuk, "Kaçırılan Filistinlilerin sağ salim dönmelerini ümit ediyoruz"dedi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü, yaptığı açıklamada, 4 Filistinlinin Mısır'da kaçırılmasına ilişkin tüm bilgilerin kendilerinde mevcut olduğunu belirterek, "Sina'da evlatlarımızın başına gelenleri görmezden gelmemiz mümkün değil, bu durum karşısında sessizliğimizi koruyacağız, fazla konuşmayacağız" demişti.

 

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki Refah Sınır Kapısı'ndan Kahire Havalimanı'na giden bir yolcu otobüsünün önceki gün kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açılarak durdurulması sonucu 4 Filistinli kaçırılmıştı.

 

 

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.