1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Hamas: İsrail terörüne orantılı karşılık verilmeli
Hamas: İsrail terörüne orantılı karşılık verilmeli

Hamas: İsrail terörüne orantılı karşılık verilmeli

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, İran bilim insanı Muhsin Fahrizade'ye yönelik düzenlenen suikastı kınayarak, bu cinayete uygun bir şekilde cevap verilmesi çağrısında bulundu.

A+A-

 

Hamas tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, nükleer gücün mimarlarından olan Fahrizade’nin suikast sonucu öldürülmesinin, İslam ülkelerinin ilerlemesini ve güçlenmesini istemeyen ABD ve ırkçı İsrail’in İran’a yönelik tehditlerinden hemen sonra gelmesinin dikkat çekici olduğu belirtildi.

Açıklamada, Siyonist İsrail’in, tüm İslam ümmetini hedef alan yerleşim alanı projelerini hayata geçirmekte ısrarcı olduğu, Batı Asya'nın sürekli olarak kaos ve krizlerin etkisinde kalması için çabaladığı ve bölgedeki diğer güçlerin sesini kesmek istediği vurgulandı.

Hamas üst düzey yetkililerinden İsmail Rızvan da, kınadığı bu cinayetin bilim ve teknoloji alanında ilerlemeyi durdurmak olduğunu ama  İran'ın bu gibi cinayetlerden etkilenmeksizin bilim ve teknolojide ilerlemesini sürdüreceğine inandığını söyledi.

Filistin Halk Cephesi de, sözkonusu cinayetin ABD ve siyonist İsrail'in bir planı çerçevesinde gerçekleştiğini belirterek, bunun temelinde İran'ın siyonist rejimin varlığını kabul etmemesi olduğuna dikkati çekti.

Öte yandan İslami Cihad’dan yapılan yazılı açıklamada da, İran devletine ve halkına başsağlığı dileklerine yer verildi. Açıklamada, Fahrizade’nin korkak ve haince bir suikasta uğradığına vurgu yapılarak, söz konusu suikastın ABD-İsrail izleri taşıdığına dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.