1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Hamas: İsrail, Şiddetten Başka Bir Dil Anlamıyor
Hamas: İsrail, Şiddetten Başka Bir Dil Anlamıyor

Hamas: İsrail, Şiddetten Başka Bir Dil Anlamıyor

A+A-

 

 

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'tan İkinci İntifada'nın 17'nci yılı münasebetiyle yapılan yazılı açıklamada, Filistin'de uzlaşı çabalarının ve ulusal birliğin sağlanmasının, İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirme çabalarına doğal bir cevap olacağını belirtti.

 

 

Filistin Enformasyon Merkezinin bildirdiğine göre Hamas'tan İkinci İntifada'nın 17'nci yılı münasebetiyle yapılan yazılı açıklamada, Filistin'de uzlaşı çabalarının ve ulusal birliğin sağlanmasının, İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirme çalışmalarına ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına doğal bir cevap olacağı ifade edildi.

İsrail, Kaba Kuvvetten Başka Bir Dil Anlamıyor

Açıklamada, "Aksa İntifadası (İkinci İntifada), pazarlık çabalarının başarısız olduğunu ortaya koydu. Çünkü İsrail, kaba kuvvetten başka bir dilden anlamıyor. Bu durum bizim kapsamlı ulusal projeye yönelmemizin doğruluğunu ortaya koyuyor." denildi.

Hedefler Gerçekleşene Kadar Direnişe Devam

Direnişin Filistin halkının stratejik tercihi ve işgalciler karşısındaki meşru hakkı olduğu vurgulanan açıklamada, hedefleri gerçekleştirene kadar direnişin devam edeceğinin altı çizildi.

Hamas, Filistin halkının Kudüs ve Mescidi Aksa'daki büyük zaferine temasla, Filistin halkından Mescidi Aksa'nın bekçileri konumunda bulunan Kudüs halkına olan desteklerini sürdürmelerini ve bu kutsal mekanın zaman ve mekan ayrımı yapılarak parçalanmasına ingel olmalarını istemiştir.

Eski İsrail Başkakanı Ariel Şaron'un Eylül 2000'de Mescid-i Aksa'ya polis eşliğinde düzenlediği baskının ardından İkinci İntifada (ayaklanma) patlak vermişti.

 

 

 

                  

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.