1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Hamas ile İslami Cihat'tan Ortak Açıklama
Hamas ile İslami Cihat'tan Ortak Açıklama

Hamas ile İslami Cihat'tan Ortak Açıklama

İslami Cihat ve İslami Direniş hareketleri, Siyonist rejimin son saldırılarına tepki göstererek, direnişin süreceğine ve angajman kurallarının değişmeyeceğine belirtip, Gazze ablukasının kaldırılmasına vurgu yaptılar.

A+A-

 

Siyonist rejime ait helikopterler bugün sabah saatlerinde Gazze'nin bazı noktalarını hedef alırken, işgal rejimi liderleri de, Filistin direnişini ağır karşılık vermekle tehdit ettiler.

 

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı açıklamada, “İsrail’in, Gazze Şeridi’ni bombalaması ve buna bağlı olarak bölgedeki gerilimin sürekli olarak yükselmesi işgal rejiminin hukuksuz politikalarını ve işlediği suçları gözler önüne seriyor.” ifadelerini kullandı.

 

Filistin halkının, gasp edilen haklarına ve özgürlüğüne tekrar kavuşmak için direniş mücadelesine ve topraklarını savunmaya devam edeceğine vurgu yapan Berhum, “İsrail’in yıldırma siyaseti, Gazze ablukasını kırmak için başlatılan yürüyüşü durduramayacaktır.” şeklinde konuştu.

 

Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan Berhum, İsrail rejiminin, iki milyona yakın nüfusu bulunan Gazze’ye 14 yıldır hukuksuz şekilde abluka uyguladığını hatırlatarak, “İsrail, Gazze halkının sosyal, ekonomik ve siyasi hayatını çökertmeyi ve bölgede yalnız kalmasını sağlamayı hedefliyor.” dedi.

İsrail’in işlediği suçların bedelini ödeyeceğini söyleyen Berhum, işgal rejiminin şiddet ve baskı uygulamalarının kabul edilebilir olmadığının ve buna daha fazla sessiz kalınmayacağının altını çizdi.

 

Bu arada Hamas tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, işgalci İsrail'in, her türlü işgal girişimine rağmen ayakta kalmayı başaran Gazze'deki direniş güçlerine ait mevzileri hedef alması, "saldırganlık ve gerginliği tırmandırma mesajı" olarak nitelendirildi. 

 

İslami Cihat hareketinin üst düzey üyelerinden Davud Şahab da, bu saldırılara gösterdiği tepkide, işgal rejimini Gazze ablukasından geri adım atmaya zorlamak için her türlü direnişin Filistin milletinin haklarından biri olduğunu belirterek, direnişin angajman kurallarının değişmesine izin vermeyeceğini ve her türlü saldırıya yanıt vereceğini belirtti.

 

Siyonist İsrail ordusunun Twitter hesabından yapılan açıklamada ise, Hamas'a ait bir tünel, askeri bir kompleks ile gözetleme noktalarının vurulduğu belirtildi.

Saldırılarda can kaybı olup olmadığına dair bilgi paylaşılmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.