1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hamas ile Fetih arasında 'Mısır' gerginliği
Hamas ile Fetih arasında 'Mısır' gerginliği

Hamas ile Fetih arasında 'Mısır' gerginliği

Filistin'de Fetih hareketi, Gazze'yi denetimi altında tutan Hamas'a, "Mısır ordusu ve halkına yönelik tahriklerden vazgeçmesi" çağrısında bulundu

A+A-

Mısır'da askeri darbenin ardından özellikle Mısır resmi basınında Hamas'ı suçlayan yayınlar yapılması veHamas'tan verilen karşılıklar, Filistinli gruplar arasında gerilime yol açtı.

Fetih'in basın bürosundan yapılan açıklamada, Hamas'a ait El-Kuds ve El-Aksa televizyon kanallarının, "Her gün farklı programlarla Mısır halkı ve ordusuna yönelik provokatif yayınlar yaptığı" ileri sürülerek, bu tür yayınlara derhal son verilmesi istendi.

Açıklamada, söz konusu yayınlar Mısır'ın içişlerine bariz bir müdahale olarak nitelendirilirken, bu yöndeki faaliyetlerin meslek ilkeleriyle de bağdaşmadığı vurgulandı.

Suçlamalara ilişkin Hamas'tan henüz bir açıklama yapılmadı.

Mısır'da 3 Temmuz'daki darbenin ardından güvenlik güçleri, Gazze sınırındaki tünellere yönelik geniş çaplı yıkım faaliyetine başlamıştı. Mısır'daki basın başta Sina olmak üzere ülkede son haftalarda meydana gelen şiddet olaylarından Hamas'ın da sorumlu olduğunu iddia ediyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.