1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Hamas ile El Fetih yeniden anlaşma yolunda...
Hamas ile El Fetih yeniden anlaşma yolunda...

Hamas ile El Fetih yeniden anlaşma yolunda...

Filistin\'de 2006 yılından bu yana birbirilerine karşı cephe alan Hamas ve El Fetih tekrardan müzakerelere başladı, Gazze içişleri bakanlığından ise en kısa sürede ve şartsız olarak El Fetih üyelerinin Gazze\'ye dönebileceği duyuruldu

A+A-

Hamas ve El Fetih arasında önceden denenmesine rağmen başarısızlıkla sonuçlanan müzakerelerin yeniden başladığı açıklandı. Konuyla ilgil bugün açıklama yapan bir El Fetih yetkilisi, Hamas ve El Fetih'in olumlu bir netice almak için tekrardan görüşmelere başladığını, tarafların aslında bir süredir gizlice müzakereler yaptığını duyurdu.

Açıklamayı yapan Ahmed Asaf, bazı medya kuruluşlarında çıkan ve Hamas'la El Fetih'in bir anlaşmaya ulaştığına yönelik haberleri yalanladı, henüz iki tarafın onayladığı bir anlaşmanın olmadığını görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Asaf, bizim gönlümüz açık ayrıca ülkemizde bir bütünlük olması için de çalışmaya da hazırız dedi.

El Fetih sözcüsü Ahmed Assaf, uzlaşma müzakerelerinden sorumlu olan Fetih yetkilisi Azzam El-Ahmed ile Hamaslı meslektaşı Musa Ebu Marzuk'un Pazar günü görüştüğünü kaydetti. Ma'an Haber Ajansı'nın aldığı bilgilere göre, ikili el-Ahmed ile Hamas lideri Halid Meşal arasında Doha'da başlayan görüşmelerin ardından gelinen noktayı tartıştı.

İki taraf arasındaki ayrılık ilk defa 2006 yılında Hamas'ın ülkedeki seçimleri kazanmasından sonra başgöstermişti. Ardından Hamas ve El Fetih güçlü oldukları bölgelerde hakimiyet kurmuşlardı. Bu süreçte birkaç defa müzakere yapılmaya çalışılmıancak olumlu sonuç alınamamıştı.

Bu arada Gazze içişleri bakanlığından da, iki grup arasındaki anlaşmanın en kısa sürede oluşacağına dair bir sinyal geldi. Bakanlık, 2007'de Gazze'yi çatışma sonrası terkeden El Fetih üyelerinin, cinayete karışmayanlarının en kısa sürece yeniden dönebileceklerini açıkladı. Bakanlık, bazı el Fetih üyelerinin de serbest bırakılacağını duyurdu.


 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.